Viven Triatlon omwille van blauwalg opnieuw in Leopoldsvaart

© (Foto Facebook Viven Triatlon Damme)
Redactie KW

De Viven Triatlon is zaterdag 11 september aan de tweede editie toe en net als vorig jaar moest de organisatie in laatste instantie op zoek naar een nieuwe zwemlocatie. Men vond die in de Leopoldsvaart omdat er tussen de brug in Oostkerke en de Siphon omwille van blauwalg niet kan gezwommen worden.

Vorig jaar kon de Viven kwarttriatlon in Damme tussen twee lockdowns in toch plaatsvinden, maar ook toen werd enkele dagen voor de wedstrijd in het water waar er moest gezwommen worden blauwalg vastgesteld.

Door het warme weer van de voorbije dagen kampt de organisatie met eenzelfde probleem en moest men nog maar eens naar een alternatief zoeken. Dat werd opnieuw gevonden met de Leopoldsvaart, al was het na het testen van het zwemwater tot woensdagavond wachten op de resultaten. Ondertussen kreeg de organisatie te horen dat de nieuwe zwemlocatie kan worden gebruikt om een kilometer te zwemmen. “De wisselzone blijft op de weide nabij de Siphon, vandaar gaan ze het water in voor een zwem richting Heist, laat Peter Foré weten.

Voor de Viven Triatlon in Damme zijn zaterdag 11 september net geen vijfhonderd deelnemers ingeschreven. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.