Gemengde prestaties van West-Vlamingen in de Dakarrally

Redactie KW

Na dertien uitputtende etappes kennen we de winnaars van de veertiende editie van de Dakarrally. Onder de in totaal 567 deelnemers in vier verschillende categorieën ook 21 landgenoten. Onze provincie werd vertegenwoordigd door een zestal dappere rallyfanaten.

Bij de vrachtwagens deed het Belgisch-Nederlandse trio Rotsaert, Den Dooven en Bell het met een 15de plaats uitstekend. Steven Rotsaert uit Zedelgem en Dirk Den Dooven uit Veldegem kunnen daarmee terugblikken op een geslaagde editie. De doelstelling om de 19de plaats van vorig jaar te verbeteren werd immers met glans bereikt.

In dezelfde categorie hadden Benny Raes uit Brugge en Dave Ingels uit Ingelmunster minder geluk. Zij kregen met pech af te rekenen en moesten zo in de tweede etappe noodgedwongen opgeven.

Ook in de categorie van de auto’s nam er met Werner Zoetaert en Katrien Boussier een West-Vlaams duo deel. Het Brugse team reed tot aan de zevende etappe een heel sterke race, maar kreeg dan met pech af te rekenen. In de zevende etappe crashte de Toyota van Zoetaert in de Chileense vlaktes. Het nodige oplapwerk bleek niet voldoende om de volgende etappe te kunnen aanvatten.

De eindoverwinning bij de vrachtwagens ging naar een Russisch trio. Bij de wagens reed een Frans-Qatarees duo zich naar de geschiedenisboeken. Op de quad trok er een Pool aan het langste eind en Spanje was dan weer op de motorfiets het sterkst.

(SB)