Filiep Vanhonacker en Isabelle Braekeveld winnen 10de Kapellerun in Hulste

Het podium van de jeugdloop meisjes. © ELD
Redactie KW

Vrijdagavond kwamen alles samen 157 sportievelingen aan de start van de 10de Kapellerun in Hulste, de vijfde manche van het Harelbeeks loopcriterium. Bij de heren ging de zege naar Filiep Vanhonacker. Bij de dames was Isabelle Braekeveld de snelste.

Bij de heren over 10,8 kilometer zonderde zich al snel een trio af. Wouter Warnez, Tijs Bossuyt en Filiep Vanhonacker gingen dan ook samen de laatste van vier ronden in. Uiteindelijk ontdeed Harelbekenaar Vanhonacker zich van zijn metgezellen en finishte na 38’36. Tijs Bossuyt werd op dertien seconden tweede, Wouter Warnez vervolledigde het podium na 39’00.

Bij de dames kregen we net zoals bij de heren een spannende ontknoping. Isabelle Braekeveld leek op een eenvoudige zege af te stevenen, maar dat was zonder Sylvie Christiaens gerekend. Bij het ingaan van de laatste ronde beende ze Braekeveld opnieuw bij. Na een langgerekte spurt haalde de Kuurnse Braekeveld het uiteindelijk na 43’39. Christiaens strandde op 2 seconden. Sandrine Vancraeynest (45’57) mocht als derde mee het podium op.

Op de 5,4 kilometer was Lohran Baillievier heer en meester. De Zwevegemnaar haalde het na 18’46. Rune Belaen werd tweede in 19’59 en Christof Callens derde in 20’05.

Bij de dames was Leen Delcoucq uit Kortrijk de snelste. Ze overschreed de meet na 23’10. Marie Depoortere werd op zes seconden tweede en Merel Angillis werd knap derde na 23’29.

De jeugdloop over 2,7 kilometer werd gewonnen door Miro Verledens. Voor eigen publiek finishte hij na 9’11. Gauthier Verschuere werd tweede in 10’01. Chesney Vanhoutteghem eindigde derde in 10’22.

Bij de meisjes was Maud Angillis uit Hulste primus. Met een tijd van 10’42 was ze 8 seconden sneller dan Loren Verhulst. Jolien Defoort werd derde in 11’09.

(ELD – foto ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten