Ieper / Restaurant Ieper / Restaurant Van royalty tot Eddy Wally: Robert (53) serveert al 25 jaar BV’s op een eiland Niet met sterren, maar met een eiland lokt Robert Van Eygen al 25 jaar BV’s naar Ieper. Z’n restaurant is omringd door middeleeuws vestingwater. Het privacygevoel, het personeel, het uitzicht en de zalm zijn de troeven van de chef. "Mogen koken voor de koning, wie kan dat zeggen?" gisteren om 07:44
Ieper / Horeca Ieper / Horeca Nieuwe Peace Bridge geplaatst op ‘t Eilandje: “De kroon op mijn carrière” Chef Robert Van Eygen denkt naar eigen zeggen nog lang niet aan zijn brugpensioen. Nu de nieuwe Peace Bridge geplaatst is bij Iepers restaurant Pacific Eiland moet hij nog jarenlang keihard werken om de investering terug te verdienen. “De oorlog maakte deze vredesbrug duurder. Toch investeer ik minstens 330.000 euro, omdat ik het beschouw als een deel van mijn levenswerk.” 12 april 2023
Ieper / Toerisme Ieper / Toerisme Nieuwe Peace brug duurder door... oorlog: “Wie steunt, krijgt stukje erfgoed mee” De Ieperse brug naar ’t Eilandje verdwijnt. Dat eilandje werd ooit aangelegd voor oorlogsvoering maar al decennia is de brug ernaartoe een geliefd decor voor communie-, trouw- en andere foto’s. Om er een nieuwe Peace Bridge te bouwen, trekt horecaman Robert Van Eygen alle registers open. 31 januari 2023
Ieper / Horeca Ieper / Horeca Robert Van Eygen koestert zijn Pacific Eiland : “Alles moest wijken voor mijn levenswerk” Robert Van Eygen van Pacific Eiland beseft maar al te goed dat hij iedere dag mag werken op een van de mooiste plekjes van Ieper. De gepassioneerde kok, ondernemer en zalmroker draagt zijn ‘vredeseiland’ dan ook dicht bij zijn hart, net als zijn geboortestad Ieper. Op 51-jarige leeftijd wil hij meer tijd maken om te genieten van de kleine dingen die hem tot rust brengen. 16 september 2022
Ieper / Televisie Ieper / Televisie Ieperse chef maakt gepocheerde eieren met gerookte zalm en spinazie voor een miljoen kijkers op Franse televisie Robert Van Eygen, uitbater van restaurant Pacific Eiland in Ieper, was verbaasd toen hij de vraag kreeg om mee te werken aan het Franse televisieprogramma ‘Météo à la carte’. Voor niet minder dan een miljoen Franse kijkers maakte de chef gepocheerde eieren met zijn gerookte zalm en spinazie klaar. “Deze kans mocht ik niet laten liggen.” 30 maart 2022