Gistel / Vrije tijd Gistel / Vrije tijd Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke Gistel organiseert in samenwerking met de imkervereniging De Kustbie een tweede educatieve bijenwandeling. Het is een goed begaanbare wandeling van 10 kilometer van Gistel tot Snaaskerke en terug. De route van vorig jaar, die 5 kilometer lang is, is ook nog steeds open. 23 juli 2024
Gistel / Natuur Gistel / Natuur Wandelroute zet belang van bijen in de kijker in Gistel: “Op een rustige manier veel bijleren” Nog tot eind augustus kan je in Gistel een bijzondere wandeling maken - pun intended. Tijdens een wandelzoektocht van 4,6 km in het centrum van de stad krijg je een heleboel tips om bijen te helpen. “Een mooi initiatief dat in de toekomst misschien kan uitbreiden”, zegt stadsimker Daniël De Rycker. 22 juni 2023
Oostende / Onderwijs Oostende / Onderwijs Michèle Van Beirs-Pfeifer start bijenproject op school in Oostende: “Ik droom al van honing Ter Zee” Michèle Van Beirs, een dame met Oostendse roots, was 35 jaar lang actief in het onderwijs in Duitsland, maar geeft nu les in Oostende, aan SBSO Ter Zee. Je kan haar gerust een ‘bezige bij’ noemen. Ze startte op school een bijenproject op, dat in de komende weken en maanden zal bijdragen tot de algemene vorming van de leerlingen. 1 mei 2023
Gistel / Natuur Gistel / Natuur Campagne moet opmars van Aziatische hoornaar stuiten: “Nu ingrijpen voor het te laat is” Stad Gistel zet een campagne op om de Aziatische hoornaar te bestrijden. Enerzijds wil het met extra communicatie de invasieve wespensoort beter herkenbaar maken bij het grote publiek, anderzijds worden er lokvallen uitgezet om koninginnen te vangen. “Nu de temperaturen stilaan stijgen, zijn de wespen volop naar voedsel op zoek. We moeten ze nú tegenhouden.” 25 maart 2023
Gistel / Samenleving Gistel / Samenleving Krak Daniël De Rycker : “Kennis bijbrengen over bijen is mijn doel” De Gistelnaars verkozen Daniël De Rycker tot hun Krak van 2020. Als imker mocht hij de afgelopen jaren al twee erkenningen in ontvangst nemen voor zijn fel gesmaakte honing. Maar bovenal is het met passie uitdragen voor het vak en de bijhorende ambassadeursrol die Daniël de titel oplevert. 28 januari 2021