Oostende / Bedrijven Oostende / Bedrijven Bakkerij Decock opent tweede vestiging: “Mijn hart ligt op Oosteroever, leuk om hier nu deel van uit te maken” Bij bakkerij Decock wordt al brood gebakken sinds 1855. Hun recept voor vloerpistolets is al meer dan 100 jaar oud. Het is zo’n bakker waar het brood nog op de traditionele manier wordt gebakken. Ondertussen is de derde generatie binnen de familie er aan de slag en de zevende generatie sinds het oprichten. Afgelopen weekend openden ze hun tweede vestiging in Oostende op Oosteroever. 20 januari 2025
Oostende / Horeca Oostende / Horeca Marie opende met Noencafé een warme ontmoetingsplaats in het Westerkwartier Marie Godderis (31) heeft in de Heilig Hartlaan Noencafé geopend. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, koffie en taart tot aperitief. Het is echter geen klassieke horecazaak, want Marie gebruikt haar achtergrond als sociaal werker om een fijne plek te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zich welkom voelen. 27 december 2023
Oostende / Kunst Oostende / Kunst Bakkerij Decock in Oostende lanceert Ensorontbijtmanden: “James Ensor was op de begrafenis van de broer onze stichter” James Ensor leeft meer dan ooit en is zichtbaar aanwezig in het Oostendse stadsbeeld. Ook ondernemers pikken hun graantje mee van het Ensorjaar 2024 en dat doet de bekende bakkerij Decock met Ensorontbijtmanden, in samenwerking met mensen met een beperking. “We willen ook een deel van de opbrengst schenken aan de lokale kunstenaars”, zegt Luc David. 22 december 2023
Oostende / Economie Oostende / Economie Eerste boerenmarkt in Mariakerke gigantisch succes Stad Oostende organiseerde afgelopen week voor het eerst een boerenmarkt op het Mariakerkeplein. Een groot succes, want er stonden lange rijen en veel handelaars waren uitverkocht. De bedoeling is om voortaan in alle Oostendse wijken markten te organiseren. 19 november 2021
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Belgisch team eindigt zesde op ‘wereldbeker bakkerij’ De Brugse patissier Stefan Vandaele is deze week zesde geëindigd op de Mondial du Pain in Nantes. Net hoog genoeg voor een ticket naar de ‘Best of Mondial du Pain’, de finale die volgend jaar plaatsvindt. “Een podiumplaatsje daar wordt moeilijk, maar ondertussen hebben we onze stad wel weer mooi op de kaart gezet”, zegt Stefan. 23 oktober 2021