NMBS vraagt treinrit naar kust dit weekend te vermijden

Redactie KW

De spoorwegmaatschappij NMBS raadt reizigers aan om dit weekend niet met de trein naar de kust te rijden voor een toeristische uitstap. “We raden aan om de kust te vermijden en te kiezen voor rustigere bestemmingen”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman vrijdag.

De reizigers naar de kust zijn nog altijd verplicht aan het raam plaats te nemen. Er bestaat wel een uitzondering voor kinderen tot twaalf jaar. De maatregel, die dit weekend voor het laatst zal gelden, is van toepassing op het volledige traject. Ook reizigers die vroeger afstappen, moeten zich daaraan houden.

“De capaciteit op de treinen richting kust wordt zo gehalveerd. Reizigers zullen daardoor niet altijd kunnen plaatsnemen op de trein die ze wilden nemen, en mogelijk moeten wachten op een volgende trein”, zegt Dimitri Temmerman.

Extra veiligheidsagenten

Op de drukste moment van de dag kan ook de toegang tot de perrons verboden worden, als er onvoldoende plaatsen zouden zijn op de treinen naar de kust. Er worden in totaal 300 veiligheidsagenten van Securail ingezet om de situatie in de stations onder controle te houden.

“We raden de mensen aan om hun reis goed voor te bereiden om via de NMBS-app de drukte op de trein te checken”, aldus Temmerman. De NMBS vraagt bovendien om geen klassieke of elektrische fietsen mee te nemen aan boord van de trein. Plooifietsen kunnen dan weer wel. Daarnaast zijn groepsreizen met meer dan vier personen niet toegelaten. Er wordt ook aan de reizigers gevraagd om eten en drinken in de trein tot het minimum te beperken. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten