Festival Dranouter regelt zelf busvervoer bezoekers

© BELGA
Redactie KW

Festival Dranouter zal zelf bussen inleggen om bezoekers van Ieper naar het festival te brengen en omgekeerd. Dat maakte het bekend via een persbericht.

De organisatie kreeg op 1 juni te horen van De Lijn dat de extra busverbinding Ieper – Dranouter enkel nog mogelijk is mits betaling door de organisatie, bovenop wat de reiziger betaalt per rit aan De Lijn. Volgens De Lijn zijn de ontvangsten van de voorbije edities onvoldoende om de kostprijs van de extra lijnen te dekken en dus schrappen ze deze dienst.

De organisatie onderhandelde eerst met De Lijn zelf over een nieuwe regeling, maar daar werd een kostprijs voorgesteld die hoger ligt dan de organisatie op de private busmarkt terugvindt. Daarboven gingen de ticketinkomsten van de reizigers naar De Lijn zelf.

Festival Dranouter legt nu zelf met eigen bus en chauffeur een regelmatige verbinding in tussen Ieper en Dranouter. Deze loopt tussen vrijdag 7 augustus en maandag 10 augustus (zodat de bezoekers op maandag weer terug naar huis kunnen). Het beperkt aantal vaste lijnen op donderdag en vrijdag die De Lijn het jaar rond verzorgt blijven uiteraard wel rijden.

Info over tijdstippen zijn te vinden op www.festivaldranouter.be

(DS)