Wim Lybaert wordt peter van nieuwe vissersboot: “Wat een eer”

Wim met Kenneth en Jason Savels. Hij mag zich de trotse peter noemen van de nieuwe Z53. © Facebook Wim Lybaert
Bert Vanden Berghe

Programmamaker Wim Lybaert trok vorig jaar een jaar lang op zee. Dat leverde hem niet alleen ervaringen en vriendschappen voor het leven op, maar ook het peterschap van een nieuwe vissersboot.

“Joak, heel graag! Wat een eer om peter te worden van de nieuwe Z53, de Van Eyck.” Met die boodschap en enkele foto’s deelt programmamaker Wim Lybaert het goede nieuws op zijn sociale mediakanalen.

Wim kreeg de vraag van Kenneth en Jason Savels uit Heist. Hij leerde de vissers kennen tijdens de opnames van ‘Een jaar op zee’, waarin Wim zich onderdompelde in het leven van een visser. Het programma kon op heel wat sympathie rekenen bij televisiekijkend Vlaanderen én het vissersmilieu. Het leverde zelfs meer inschrijvingen op bij Maritiem Instituut Mercator.

Kenneth en Jason varen mee met de boot van vader Steve. Alleen was die aan vervanging toe. Hij was immers al meer dan 40 jaar oud. “Hij heeft zijn beste tijd gehad”, vertelde Kenneth dit voorjaar aan De Krant van West-Vlaanderen. “We zijn nu een nieuwe boot aan het bouwen. Het wordt het schip van de toekomst.”

Wim ging al de nieuwe boot inspecteren.
Wim ging al de nieuwe boot inspecteren. © Facebook Wim Lybaert

Vanaf januari 2024 zou de nieuwe Z53 dus de vissersvloot in Oostende moeten vervoegen, met een bijzonder trotse peter dus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier