Waregem Koerse: van hoeden, regenbuien en het betere BV-spotten

Redactie KW

Het was dinsdag uitkijken bij het over de koppen lopen in Waregem, want heel vaak stond daar ook nog eens een stijlvolle, dan wel bizarre hoed op.

Dinsdagmiddag 1 september is naast het nieuwe schooljaar ook de 166ste editie van Waregem Koerse van start gegaan. Een uur voor de start van de eerste race leek een fikse regenbui de Koerse in het water te doen vallen. De vaste Koersegangers bleven er echter het volste vertrouwen in hebben. “Het is Waregem Koerse. Statistisch gezien mag het nu niet meer regenen”, klonk het daar vastberaden.

Dat optimisme bleek zijn vruchten af te werpen, want even voor de start trokken de regenbuien weg en werd Waregem Koerse weer wat ze altijd is geweest: warm en zonnig.

Waregem Koerse: van hoeden, regenbuien en het betere BV-spotten

Naar jaarlijkse gewoonte kwamen ook opnieuw heel wat bekende figuren op de Waregemse hoogmis af. Zo was Herman De Croo, die al sinds zijn twaalfde naar de Koerse komt kijken, ook weer van de partij. Ook Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste en voormalig voetballer Bjorn De Wilde waren aanwezig.

De Willy Naessens Hat Trophy

Op Waregem Koerse wordt niet enkel uitgekeken naar wat er zich op de renbaan afspeelt, maar vooral ook naar de vele randactiviteiten. De Willy Naessens Hat Trophy, die dit jaar al voor de 15de keer plaatsvindt, is daar de bekendste van. Dit jaar mochten opnieuw vijftig dames meedingen naar de trofee voor de mooiste hoed van Waregem Koerse. Saskia De Graeve en Marie-Katrien Vanderhaeghen zijn twee van die dames. Zij maken hun hoeden zelf.

Waregem Koerse: van hoeden, regenbuien en het betere BV-spotten

“Wij kiezen altijd eerst onze jurk en op basis daarvan maken we dan een bijpassende, creatieve hoed”, leggen ze uit. Wie uiteindelijk met de prijs aan de haal gaat, wordt beslist door de jury. Daarin zetelen onder meer bekende koppen als Micha Marah en Davy Brocatus.

(AA – Foto’s AA)