Centrum Waregem loopt vol voor grootste paardenkoers van het land: 35.000 bezoekers verwacht

Een bomvolle hippodroom geniet opnieuw met volle teugen van Waregem Koerse. © PVH
Philippe Verhaest

Het is stilaan een certitude: als de eerste paarden de Gaverbeekhippodroom opdraven, trekken de wolken weg. Waregem Koerse is opnieuw onder een stralende zon van start gegaan. De grootste paardenkoers van het land verwacht 35.000 bezoekers, en heel wat spektakel. Om 14 uur startte de eerste wedstrijd.

Het Waregemse stadscentrum stroomt aardig vol. Liefhebbers van het eerste uur staan te aperitieven in de Holstraat, de vele vips genieten van frisse bubbels en de paarden ondergaan een medische check-up voor de wedstrijden.

Een bomvolle hippodroom geniet opnieuw met volle teugen van Waregem Koerse. Paardensport van de bovenste plank, naar schatting zo’n 35.000 toeschouwers en vooral heel veel ambiance. Editie 2023 heeft alles in huis om opnieuw een topper te worden.

Steeple Chase

De eerste races zitten al achter de kiezen, om 16.25 uur volgt het hoogtepunt: de Grote Steeple Chase van Vlaanderen. De Fransman Patrice Quinton vaardigt met zijn renstallen liefst vijf van de zeven startende paarden af.

Veel kans dat hij de koninginnenrit opnieuw op zijn naam schrijft. Van 2011 tot en met 2021 won hij onafgebroken de belangrijkste paardenrace van de lage landen, enkel vorig jaar moest hij nipt de duimen leggen. Afwachten of hij rond de klok van 16.45 uur opnieuw met een zegekanaanknopen. (PVH/LVW)

Meer info vind je op www.waregemkoerse.be.