Vroegere toonzaal Van Hulle wordt nieuwe locatie vaccinatiecentrum Tielt

© WMe by Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

De laatste prik in de Europahal werd vorige week woensdag gegeven. Vanaf 10 november kunnen de mensen terecht in de voormalige toonzaal van Van Hulle Bouwcentrum op het industrieterrein Tielt Noord.

De nationale overheid besliste dat de vaccinatiecentra in ons land alvast tot en met eind dit jaar moeten open blijven, waardoor Stad Tielt op zoek moest naar een nieuwe locatie, aangezien de Europahal vanaf eind oktober weer helemaal gebruikt wordt binnen de Tieltse socio-culturele infrastructuur.

Binnen Eerstelijnszone RITS is bepaald dat zowel vaccinatiecentrum Tielt als Izegem blijven bestaan, om de betrokken partnergemeenten zo goed mogelijk te blijven bedienen. Omwille van de centrale ligging van Tielt binnen het vaccinatiegebied is samen met partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede en Wingene, ELZ Rits en Midwest afgesproken dat Tielt de meest aangewezen vestigingsplaats zou blijven.

Nieuwe locatie en benaming

Het stadsbestuur kwam uiteindelijk uit bij de vroegere toonzaal van Van Hulle Bouwcentrum, op het industrieterrein Tielt Noord. Het vaccinatiecentrum vindt onderdak in de Galgenveldstraat 16 en krijgt als nieuwe benaming Vaccinatiecentrum Tielt Noord mee. Op die manier wordt mogelijke verwarring vermeden.

© WMe by Wouter Meeus foto WME

De nieuwe locatie is logistiek prima geschikt om een vaccinatiecentrum te herbergen. De vroegere toonzaal biedt ruimte voor voldoende vaccinatieloketten, heeft een aparte in- en uitgang en in het kantoorgedeelte kan de apotheek, stockageruimte, EHBO en coördinatie van het centrum worden ondergebracht. Ook de observatiezone na vaccinatie en de check-out zullen daar zijn voorzien. Er is ook voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Gewijzigde vaccinatiedoorloop

De eigenlijke vaccinatiedoorloop zal licht worden gewijzigd. Er wordt gewerkt met twee wachtzones van waaruit men dan kan doorstromen naar een zevental vaccinatieloketten. Er wordt dus afgestapt van de vaccinatielijnen.

Doel is om op 10 november een eerste volwaardige priksessie te houden op de nieuwe site en dan vanaf maandag 15 november voluit te gaan vaccineren. De eerste uitnodigingen worden in principe verstuurd in de week van 25 oktober, een tweetal weken op voorhand, als vanouds. (SM)