Tearoom Onder De Olijfboom aan Overbekeplein staat over te nemen: “Tot dan blijven we open”

Manouh D’Haeyere en haar vriend Yordi Parmentier © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Manouh D’Haeyere (30) zoekt voor haar tearoom Onder De Olijfboom, gelegen tussen het Overbekeplein en de Grote Kring, een overnemer. “De sterkte van dit pand is de locatie zelf en de zichtbaarheid, met als grote meerwaarde ons ruim terras. Omwille van medische redenen kan mijn vader niet meer helpen en op professioneel vlak zijn mijn partner en ik geen match (lacht).”

Manouh nam vijf jaar geleden de tearoom Onder De Olijfboom over. “Hier kom je precies binnen bij de gezellige en warme sfeer van oma. Een echt huiskamergevoel met allerlei oude authentieke elementen zoals de klok, de kachel en een old school koffie- en kaasmachine. Ik ben de zaak gestart met mijn papa Henk, maar om medische redenen kan hij niet meer volledige dagen aanwezig zijn. Zo’n twee jaar geleden, met de geboorte van mijn zoon Louca (2), kwam mijn vriend Yordi Parmentier in de zaak, maar we merken dat we op professioneel vlak niet zo’n match zijn”, lacht Manouh. “We kunnen niet zo goed samenwerken en alleen verder doen is geen optie, daarvoor is het te druk.”

“Hier kom je precies binnen bij de gezellige en warme sfeer van oma. Een echt huiskamergevoel met allerlei oude authentieke elementen”

Manouh heeft een diploma Sociaal Werk en keert mogelijks terug naar die sector. Yordi gaat aan de slag als schrijnwerker. “We plannen nog niet te veel in de toekomst want we blijven open tot we een overnemer vinden. Wie weet binnen een maand, wie weet binnen een jaar. De invulling is vrij te kiezen, maar bij de overname zit de inboedel. Idealiter blijft het dus een tearoom.”

De invulling is vrij te kiezen, maar bij de overname zit de inboedel
De invulling is vrij te kiezen, maar bij de overname zit de inboedel © MD

De sterkte van Onder De Olijfboom zijn de ambachtelijke pannenkoeken en wafels. “Die maken we helemaal zelf met een eigen recept voor de deeg. Ter plaatse worden ze dagvers afgebakken – dat vind je in niet veel zaken – en geserveerd met bijvoorbeeld ijs en slagroom. De absolute favoriet. Grootmoeders Koffie uit Gullegem valt ook in de smaak bij klanten, net als de grote vanille-ijscoupes – bresilienne, dame blanche of met verse aardbeien – in de zomer. We kunnen trouwens ons terras, goed voor 45 plaatsen, altijd in de zon zetten en met de aanleg van het groen op de Grote Kring wordt het hier helemaal top.” Bij Onder De Olijfboom kan je ’s middags ook lunchen met op de beperkte kaart klassieke huisbereide gerechten zoals spaghetti, croques, zelfgemaakte soep of vispannetje.”

Onder De Olijfboom is open van 11 tot 17.30 uur en zaterdag van 14 tot 18 uur. Woensdag en zondag gesloten. Bij interesse in overname kan je contact opnemen via 0497/78.69.69 of eens binnenspringen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier