Gault&Millau 2024: Boury haalt monsterscore met 19/20

Chef Tim Boury met echtgenote en gastvrouw Inge Waeles © Christophe De Muynck
Redactie KW

Maandag werd de 21ste verjaardag van de Gault&Millau Gids gevierd. Ook aan de top van de Belgische gastronomie zijn er enkele belangrijke stijgers in onze provincie: Boury in Roeselare behaalt een score van 19/20 en daarmee de hoogst mogelijke 5 koksmutsen. Bruut (Brugge) en Rebelle (Kortrijk) behalen 16/20 en daarmee eveneens 3 koksmutsen.

Boury in Roeselare behaalt een score van 19 op 20 en onttroont daarmee Hof van Cleve, dat dit jaar van eigenaar verandert. Peter Goossens kreeg wel een lange staande ovatie van zijn concullega’s.

“Gazze Geven”

“Zo een score, dat is fantastisch. Je zet je iedere dag in, of zoals dat wij dat zouden zeggen ‘gazze geven’. Je streeft altijd naar beter, fijnere keuken, diepere smaken. We hebben nu dit jaar ook een sterker team verworven. Met Boury academie trekken we meer en meer jonge talenten aan en we krijgen ook veel aanvragen van studenten. Dat zorgt allemaal voor een succesformule. We durven zeker nog verder dromen, we willen Boury nog verder uitbouwen, met dit team dat heel goed werkt”, klinkt het.

Lees verder onder de tabel

De Gault&Millau Belux gids 2024 ligt vanaf midden deze week in de boekhandel en kost 34 euro. Op de website www.gaultmillau.be kan men aan de hand van diverse criteria restaurants opzoeken.

Beste cocktailbar in Brugge

Bar Ran uit Brugge won dan weer de award beste cocktailbar: “Het was echt een heel onverwachtse award, we zagen het niet aankomen, maar het is de kers op de taart. We hebben een maand geleden ongeveer een nieuwe menu gelanceerd, waar we heel lang aan zijn bezig geweest. Het zijn 14 nieuwe cocktails, gebaseerd op een uitgebreide kleurenstudie.”

Ook deze awards gingen naar West-Vlaanderen:

Wijnkaart van het jaar: L'Envie (Zwevegem)

Cocktailbar van het jaar: Bar Ran (Brugge)

Mooiste terras: De Kruier (Knokke-Heist)

'Plezier van Vlaanderen': Klei (Ieper)

Onism uit Blankenberge derde jaar op rij gestegen: “Pluim voor heel ons team”

Naast Ten Doele, Bistro De Boeie en de Oesterput valt vooral Onism weer op voor Blankenberge: het belevingsrestaurant van Korneel Vandermeersch en Stefanie Lippens zit voor het derde jaar op rij bij de stijgers met ondertussen een puike 14 op 20. “Trots op ons klein maar sterk team: van de sommelier tot de afwasser, deze pluim is ook voor hen. We zijn trouwens al van gisteren in Brussel. Gisteren hebben we hier samen onze fin de saison gevierd. Straks gaan we terug richting Blankenberge en daar gaan we ook nog wel een flesje bubbels laten knallen. Die 14 op 20 is voor ons allemaal een hele opsteker. Dit geeft ons vleugels”, laat Korneel vanuit Brussels Expo weten. In ’22 werd zijn restaurant, samen met een score van 13,5 op 20, door Gault&Millau bekroond met de award ‘Prijs-Plezier van het Jaar’. “We geven onze gasten een totaalervaring: een wereldreis zowel in het glas als op het bord. Het is ook een bewuste keuze van ons om geen dubbele shift te draaien. Pas als iedereen met een goed gevoel van tafel gaat, is onze dag geslaagd”, klinkt het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier