Voortaan heb je Covid Safe Ticket nodig voor Last Post: “Draagkracht of niet, we moeten het doen”

© TP
Redactie KW

Wie de Last Post wil bijwonen onder de Menenpoort, moet voortaan een Covid Safe Ticket (CST) op zak hebben.

“Een gevolg van de recente beslissingen van het Overlegcomité. Tijdens de Last Post zitten we elke avond boven honderd aanwezigen”, zegt Benoit Mottrie, voorzitter van de Last Post Association. “Onze vrijwilligers verlenen enkel toegang nadat je je Covid Safe Ticket laat scannen en een mondmasker aandoet. Anders moet je buiten de afgesloten ruimte onder en rond de Menenpoort blijven.”

Al dat scannen zorgt voor extra werk voor de vrijwilligers van de Last Post Association, die enkele weken geleden voor het eerst een vacature uitschreef voor extra ceremonial assistant. “Draagkracht of niet, we moeten het doen van de overheid. Het is geen keuze van de Last Post Association en het maakt onze werking veel moeilijker dan voorheen. Zoiets moet vlot genoeg gaan, als je weet dat de meeste aanwezigen pas een kwartiertje voor de start van de plechtigheid aankomen. Gelukkig staan we nu voor relatief kalme maanden. Na de publicatie van de vacature kregen we een hele reeks kandidaturen, waaruit we al een voorselectie maakten. De definitieve beslissing volgt in december.”

Eerder golden andere maatregelen onder de Menenpoort, zoals een maximumaantal mensen dat netjes moest plaatsnemen op stippen op anderhalve meter afstand van elkaar. “Die stippen zijn nog zichtbaar, maar door de nieuwe maatregelen moeten aanwezigen zich daar niet meer aan houden.” (TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.