VIDEO Sigurd, directeur dienstverlening in Heuvelland: “Overal ventilatoren in De Warande”

Sigurd Verstraete is directeur dienstverlening bij de gemeente Heuvelland. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Putje zomer en intussen de zoveelste week zon: tijd om een beetje schaduw op te zoeken! En in die schaduw treffen we een pak boeiende ‘Schaduwfiguren’. Harde werkers en dappere vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken als de rest van de bevolking geniet van de vakantie.

Sigurd Verstraete is directeur dienstverlening bij de gemeente Heuvelland. “Ik ben hier sinds 18 jaar werkzaam. Wij kunnen geen collectieve sluiting toepassen, alle diensten blijven beschikbaar tijdens de zomerperiode. We werken op een mooie locatie, want gemeentehuis De Warande is een oud kasteel”, klinkt het.

Zomerregeling voor technische dienst

“We proberen het de werknemers die hier aan de slag zijn zo comfortabel mogelijk te maken tijdens deze warme dagen. Gekoelde drankenzijn verkrijgbaar aan democratische prijzen en er zijn ijsjes ter beschikking. We hebben in elk bureau ventilatoren, want airconditioning is niet zo energiezuinig en daar zijn we dus geen voorstander van. Ook via natuurlijke ventilatie proberen we de temperatuur wat in de hand te houden”, gaat Sigurd verder.

De meesten onder ons hebben glijdende uren, waardoor mensen met een administratieve functie al om 7.30 uur kunnen starten. Dat is welgekomen in deze periode, want de temperatuur ligt dan nog wat lager. Onze technische dienst heeft vaste uren, maar daar hebben we een zomerregeling ingevoerd. De arbeiders starten om 6 uur zodat hun werkdag er al om 14 uur opzit. Dat houden we aan zolang de grote hitte blijft duren.”

Jeugdige sfeer in de buurt

“Vorig jaar werd De Warande gerestaureerd, het dak althans. Vandaag plukken we de vruchten van die renovatie tijdens deze warme weken. Jeugdverblijfcentrum De Lork ligt niet ver van ons en zo pikken we ook wat vakantiesfeer mee, want jeugdgroepen bezoeken vaak het park hier vlakbij. Dat vermindert een beetje de stress van elke dag”, knipoogt Sigurd tot slot.

https://www.youtube.com/watch?v=KosdXEVdZZA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.