VIDEO Filip en Erik van Feestcomiteit Bosmolens leggen de Izegemse ‘thuisblijvers’ in de watten

Op de foto zien we Filip Beke en Erik Kesteloot met Freddy Dumon, Bert Seynaeve, Wim Toelat en Willy Douvere van Feestcomiteit Bosmolens. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Putje zomer en intussen de zoveelste week zon: tijd om een beetje schaduw op te zoeken! En in die schaduw treffen we een pak boeiende ‘Schaduwfiguren’. Harde werkers en dappere vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken als de rest van de bevolking geniet van de vakantie.

Filip Beke (59) en Erik Kesteloot (71) zijn allebei bestuursleden bij Feestcomiteit Bosmolens in Izegem. “Dit jaar organiseren we al voor de 131ste keer onze festiviteiten op het Ter Beursplein. We willen alle bewoners, jong en oud, van de Bosmolens samenbrengen voor een deugddoende en familiale bijeenkomst”, steekt Filip van wal.

“Ons evenement vindt meestal plaats in het vierde weekend van juli. Wij willen de ‘thuisblijvers’ die kiezen voor vakantie in eigen streek in de watten leggen met een gevarieerd programma voor elk wat wils. Ons comité bestaat uit een 25-tal bestuursleden”, pikt Erik in.

Bruisende vierdaagse onder de kerktoren

“Het is elk jaar opnieuw een flinke uitdaging om ons programma mogelijk te maken. We bieden alles gratis aan, dat is een van onze speerpunten. Adverteerders kunnen al voor 5 euro steunen, elke bijdrage is welkom. Vele kleintjes maken een grote. Dankzij enkele grotere sponsors slagen we er zo in om de buurt hier vier dagen te doen bruisen van de activiteit”, klinkt het.

Het zou jammer zijn om ooit te moeten stoppen met de Ommegangfeesten wegens een gebrek aan opvolging

“Wij doen een beroep op heel wat vrijwillige arbeidskrachten. Soms loopt dat wat met haken en ogen, maar iedereen die hier rondloopt heeft het hart op de juiste plaats. Zonder de onbaatzuchtige inzet van al die mensen staan wij nergens”, benadrukt Erik.

Op zoek naar nieuw bloed

“We zijn nog op zoek naar jongeren die zich kunnen vrijmaken om hun steentje bij te dragen. Alle taken moeten verdeeld worden onder verschillende mensen. We willen ons bestuur uitbreiden met jonge krachten. Ook wij worden een dagje ouder en het zou jammer zijn om ooit te moeten stoppen met de Ommegangfeesten op De Bosmolens wegens een gebrek aan opvolging.”

“Wie zich geroepen voelt om mee te werken, mag ons altijd contacteren. Je moet constant nieuwe ideeën hebben om mee te zijn met je tijd en het publiek te blijven lokken”, aldus nog Filip en Erik.

https://www.youtube.com/watch?v=R2uUaWHx0pI

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.