Tyson zoekt baasje dat niet vies is van modder

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Tyson (2), een enthousiaste Amerikaanse staffordshire terriër die verzot is op wandelen en ploeteren in de modder.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tyson verblijft al sinds juli vorig jaar bij de vrijwilligers van De Knuffelpootjes. Hij werd afgestaan bij een scheiding toen bleek dat geen van zijn twee baasjes hem kon of wilde houden. “Het is een echte lieverd”, weet asielverantwoordelijke Brenda Devos.

Moddergek

“Hij gaat heel graag wandelen. In het begin durft hij nog wat aan de lijn te trekken, omdat hij zo enthousiast is. Maar daarna gaat hij gewoonlijk zijn neus achterna en loopt hij wat flinker aan de leiband. Je moet wel uitkijken voor modderplassen. Als hij de kans krijgt, dan duikt hij ze zo in”, lacht ze.

Ook voor andere honden is het uitkijken met Tyson. “Daar moet hij niks van weten”, aldus Brenda. “Ook katten en kinderen gaan hem niet zo goed af. Hij wordt snel nerveus als het ergens te druk is. Zo kan je met hem bijvoorbeeld niet op stap in het stadscentrum.”

Daarom is Brenda op zoek naar een baasje dat rustig woont. “Liefst iemand met een grote tuin die graag de natuur intrekt en die veel geduld heeft. Tyson is jong en kan nog veel leren, maar dat zal wel wat tijd vragen”, besluit ze.

(AN)

Kan jij Tyson een rustige thuis en een overvloed aan wandelingen bieden? Neem dan contact op met dierenasiel De Knuffelpootjes of mail naar warm@kw.be .