Think Pink op De Warmste Week: “Was niet echt onze bedoeling om geld in te zamelen”

Ondanks het slechte weer zette de bende vrolijk door. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een dikke 240 stappers, 43 km en een cheque van 3840 euro om te overhandigen. De passage van de mensen van Think Pink tijdens de Warmste Week ging niet onopgemerkt voorbij. Nochtans waren ze eigenlijk niet van plan om geld in te zamelen.

Volgens Heidi Vansevenant, de voorzitster van Think Pink, was het oorspronkelijk niet het doel om geld in te zamelen. “Zaterdagmorgen 8.00 uur stipt vertrok een groep van 90 wandelaars in Torhout. Ze maakten een tussenstop in Roeselare waar 150 andere mensen zich bij de groep aansloten. Zo wandelden de deelnemers respectievelijk 43 en 21 km om uiteindelijk om 18.00 uur in Kortrijk aan te komen”.

Een actie zonder het doel ook daadwerkelijk een cheque mee te brengen, het blijft een unicum tijdens de Warmste Week. “We hadden met onze wandeltocht vooral twee doelstellingen” gaat Heidi verder. “Vooreerst wilden we duidelijk maken dat bewegen het leven geeft. In de strijd tegen borstkanker is het erg belangrijk dat mensen vooral blijven bewegen omdat dit helpt in het proces. Daarnaast wilden we ook alle patiënten en hun omgeving een hart onder de riem steken. Een vorm van emotionele steun in de vorm van een grote groep wandelaars, allen in het roze gekleed. Naar aanloop van de wandeltocht werden er toch sporadisch andere activiteiten georganiseerd, waardoor we uiteindelijk 3.840 euro konden verzamelen. Een schitterend bedrag dat ongetwijfeld nog zal oplopen”.

(CL)