Studenten Lichamelijke Opvoeding organiseren run voor Kinderkankerfonds

Deze zes studenten Lichamelijke Opvoeding organiseren op 16 maart de ‘Rainbow Fun Run’ op het domein De Koude Keuken. © GF
Philippe Decruynaere
Philippe Decruynaere Medewerker KW

Zaterdag 16 maart organiseren zes studenten Lichamelijke Opvoeding de ‘Rainbow Fun Run’ op het domein De Koude Keuken. De opbrengst van de kleurrijke obstakelloop met heel wat randanimatie gaat naar het Kinderkankerfonds. “Er kan ook nog ter plaatse ingeschreven worden”, zegt organisator Janne Annys.

Zes enthousiaste studenten van Universiteit Gent, allen studerend aan de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, gingen in september vorig jaar van start met de voorbereidingen voor de organisatie van de Rainbow Fun Run.

Obstakel- en kleurloop

“De organisatie van dit evenement, op 16 maart vanaf 13 uur in domein De Kouden Keuken in Sint-Andries, vormt een onderdeel van onze opleiding”, legt de Brugse Janne Annys uit. Ze organiseert het samen met Bieke Bruyland, Nel Bulcke, Amber Covent, Cato Dellaert en Morgane Lecompte.

“Het belooft een levendige dag te worden, want we hebben een obstakel- en kleurloop gepland die geschikt is voor deelnemers van alle leeftijden”, gaat Janne Annys verder. “Het parcours is zo ontworpen dat het voor iedereen toegankelijk is, van jong tot oud, van sportief tot minder sportief. Hoewel onze focus voornamelijk ligt op de Brugse scouts, hebben we ook andere geïnteresseerden uitgenodigd om deel te nemen en te genieten van een dag vol kleurrijk plezier.”

Randanimatie

“Naast de hoofdactiviteit – de eigenlijke run – zal er een overvloed aan randanimatie zijn om de sfeer te verhogen. Denk aan een gezellige bar, een fotostand, spikeball, kubb, springkastelen en natuurlijk wat vrolijke deuntjes om de ambiance compleet te maken”, klinkt het.

Het was voor de zes studenten alvast een goede praktijkervaring op het vlak van evenementenorganisatie. De voorbereidingen zijn al aan de gang sinds september en omvatten onder meer het werven van sponsors, het opstellen van een financieel plan en het uitnodigen van vrienden, familie, Brugse scouts en sympathisanten.

Goed doel

“Het is voor ons heel belangrijk om te benadrukken dat alle opbrengsten van dit evenement rechtstreeks naar het goede doel gaan”, zegt Janne Annys. “In overleg met alle studenten van ons jaar hebben we ervoor gekozen om het kinderkankerfonds te steunen, een doel dat ons allen na aan het hart ligt. Ik geef graag nog mee dat er ook nog ter plaatse kan ingeschreven worden; een ticket aan de deur kost 7 euro.”

Info: https://fb.me/e/1DrI7PL1n