Rondjes lopen brengt 5.172 euro op voor het goede doel: “Uitgedaagd door sponsors”

(foto Wim Demortier) © Demortier Wim
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De leerlingen van SBS Noord Hulste liepen rondjes tijdens de Fluorun voor het goede doel. Het leverde 5.172 euro op voor het Kinderkankerfonds Koester en Time for Lime.

De leerlingen liepen onlangs de hele voormiddag toertjes rond de schoolomgeving en werden uitgedaagd door talrijke sponsors. Ze liepen maar liefst 1.996 toertjes rond de school. Dit leverde een mooi bedrag op van 5.172 euro waarvan de helft geschonken wordt aan het kinderkankerfonds Koester.

“Dit doel wordt door onze school al 19 jaar gesteund. In 2004 verloor een leerling van onze school, namelijk Pieter Deveeuw, de strijd tegen kanker. Koester is een thuiszorgproject en staat voor Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg en Rehabilitatie”, duidt Sabine Lahousse, waarnemend directeur school Noord. Kinderkanker heeft een grote impact op heel wat facetten van het gezinsleven. Met hun projecten proberen de mensen van Koester de levenskwaliteit van het kind en zijn gezin vandaag al te verbeteren. Daarnaast hebben ze ook oog voor lotgenotencontact, de kwaliteit van de zorg en wetenschappelijk onderzoek om nieuwe behandelingen te vinden.

De tweede helft van het bedrag wordt geschonken aan ‘Time for Lime’. Dit is een vereniging die strijdt voor (h)erkenning van ‘late stage Lyme’. Deze richt zich tot mensen met de ziekte van Lyme en hun naasten, artsen alsook de gewone burger. Een goede preventie, accurate testen, correcte wetenschappelijke info en onderzoek zijn van uiterst belang om deze ziekte te kunnen behandelen.

“Een ouder van een leerling van onze school werd met deze ziekte geconfronteerd. Op school bracht zij een heel mooie uitzetting, zodat de leerlingen goed op de hoogte waren, waarvoor ze toertjes liepen.”

Tijdens de fluorun was iedereen welkom om te supporteren of iets te nuttigen aan de bar bemand door de leerkrachten en ouderraad. De directie en het voltallige SBN-team wil via deze weg iedereen bedanken die een bedrage geleverd heeft om tot zo’n mooi bedrag te komen.