Parijse architecten ontwerpen winters strandpad voor Oostende

Naar het ontwerp van het winnende architectenteam uit Parijs zal het strand van Oostende er komende winter wellicht zo bij liggen. © Repro RIO
Redactie KW

Iris Chervet, Pierre Chastel en Adrien Daniel, samen het Parijse architectencollectief Omne, hebben de internationale wedstrijd gewonnen die het stadsbestuur uitschreef voor het ontwerpen van een bijzondere strandconstructie.

Vraag was om een project voor te stellen waarbij ‘s winters een gedeelte van het zandoppervlak wordt bedekt, waardoor het in die periode van het jaar aangenamer is om een strandwandeling te maken. Er waren 68 inzendingen, waarvan er vijf de finaleronde haalden. Onder het oog van de jury mochten de geselecteerde teams de voorbije week in Oostende zelf hun ontwerp verder komen uitwerken. “Wij hadden al via het internet foto’s gezien van de omgeving en meteen al vonden wij Oostende een stad met een sterke identiteit”, aldus de winnaars.

“Het landschap dat we zagen deed verschillende ideeën opborrelen, maar toen we hier ter plaatse kwamen en de locatie bezochten, waren we nog meer verrukt. Het is fantastisch dat ons ontwerp zal gebruikt worden voor de concrete realisatie van iets wat de toeristische beleving in de winter een extra dimensie zal geven.” Speciale verlichting zal ook ‘s nachts het wandelpad een uniek zicht geven.

(Rio)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.