Scheepsbouwer Roger De Graeve overleden

© (Foto GF)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op 88-jarige leeftijd is dinsdag in Brugge Roger De Graeve overleden.

Roger werd op 29 maart 1933 geboren in Koolkerke. Al snel ging hij bij zijn vader Leon in Zeebrugge werken waar ze een scheepswerf hadden. Zijn pa was in 1946 gestart met de scheepswerf voor vissersboten die eerst van hout en later van staal gemaakt werden. Ze waren gekend in alle visserijmiddens want in totaal hebben ze met de twee generaties 108 vissersboten gebouwd. Door de bouwstop van vissersboten is het bedrijf moeten stoppen.

Het was met pijn in het hart dat Roger zijn scheepswerf gesloten heeft. Hij heeft steeds een band gehad met de visserij. De man is zelf ook nog reder geweest en had vijf boten in vaart. Hij wist als geen ander wat visserij was en hoe hard die stiel was en welk materiaal vissers nodig hadden. Naast de scheepsbouw stonden ze ook in voor herstellingen van vissersboten die tijdens hun reizen schade opgelopen hadden.

Hij kreeg zware klappen te verwerken met het overlijden van zijn vrouw en zijn zoon. De laatste jaren zat hij in een rolstoel en kon hij rekenen op zijn dochter die rechtover hem woonde. De uitvaart is gepland op donderdag 21 oktober in de aula van het Uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.