Postbode en voetbalscheidsrechter Christoph Jaecques overleden door hartfalen

Christoph Jaecques met zijn groot idool Danny Fabry die al 50 jaar op de planken staat. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Door een hartfalen bij zijn vriendin in Dadizele is Christoph Jaecques (54) plots overleden. Hij was postbode en scheidsrechter bij Voetbal Vlaanderen. In oktober 2018 nam hij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Tope 8920. “Het is hartverscheurend om opnieuw een lid van onze groep te verliezen…”, klinkt het daar. Ook bij zanger Danny Fabry komt het overlijden hard binnen.

“Vaarwel mijn beste vriend, Christoph. De facteur”, schrijft hij op zijn Facebookpagina. “Zo plots en veel te jong gegaan. Ik heb hier geen woorden voor. Al meer dan 25 jaar zijn we beste vrienden, ik kon steeds op je rekenen. Elke keer opnieuw was je er om mij te helpen met de techniek of alles klaar te zetten bij een optreden. Kortom, ik kon alles aan je vragen en elke keer stond je klaar voor mij. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen.”

“Gaan optreden zal nooit meer hetzelfde zijn, maar je zal er elke keer opnieuw bij zijn in de gedachten van ons en mijn fans. Want we vonden je allemaal geweldig! Dikke merci voor alles. Ik zal je missen, maar je leeft verder in mijn muziek en herinneringen. Stel het goed in de hemel, want daar behoor je thuis, als een schitterende ster.”

Christoph was postbode in Heuvelland en had er verschillende rondes. Als postbode was hij gekend in veel gemeenten waar hij heeft gewerkt, zoals in Langemark, Bikschote, Dikkebus, Westouter.

Hij woonde in de Klerkenstraat in Langemark maar verbleef meestal bij zijn vriendin. Hij was als scheidsrechter aangesloten bij SK Vlamertinge. Christophe groeide op in de Pilkemstraat in Bikschote, niet ver van de molen. Hij volgde Metaalbewerking aan het VTI in Ieper en begon te werken bij Picanol. Hij werkte nu al heel lang bij Bpost. “Dat was voor hem een job op zijn maat gesneden”, vertelt broer Olivier. “Hij was ook nog zelfstandig in bijberoep en was echt een handige kerel die van veel markten thuis was. Scheidsrechter zijn was zijn grote hobby die hij met veel passie deed.”

In januari 2014 kwam hij als postbode in Iedereen Beroemd toen men kwam filmen op het Hagebos in Langemark. Boogschieten op de liggende wip en de vinkensporten waren nog twee hobby’s. Zo was Christoph lid van de koninklijke maatschappij De Staalbekken Zonnebeke en de Sint-Sebastiaansgilde in Ieper.

Christoph was de partner van Lieve Demeyere en de trotse vader van Brent en Naike. Daarnaast was hij de fiere opa van Djaylano, Jaylah en Kyano.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 4 november om 10 uur in de Onze-Lieve Vrouwkerk in Madonna (Langemark-Poelkapelle).

Een stil moment kan op donderdag 2 en vrijdag 3 november telkens van 15 tot 19 uur in het Rouwcentrum Jonckheere, Hooyaardstraat 23a in Langemark..

Lees ook…

Postbode uit Langemark heeft een hechte band met zanger Danny Fabry – KW.be

Politie onderzoekt stokvisdiefstal – KW.be

Iedereen Beroemd bezoekt de Hagebos in Langemark-Poelkapelle – KW.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier