Izegemse nijveraar Dirk Strobbe overleden

© (Foto IB)
© (Foto IB)
Redactie KW

Dirk Strobbe uit de Gentseheerweg in Izegem overleed dinsdag 16 maart in AZ Delta in Rumbeke. Hij was 87 jaar en was een telg uit de gekende drukkers familie Strobbe. Dirk was de echtgenoot van Gerda Cardoen die in mei 2019 overleed. Hij richtte zijn eigen bedrijf op dat fotomechanische systemen voor de grafische industrie ontwikkelde in Izegem en Beselare.

Na zijn grafische studies in Amsterdam begon Dirk Strobbe in de Kasteelstraat met zijn eigen bedrijf, de BVBA Dirk Strobbe. Later bouwde hij de zaak uit en tot Strobbe Graphics. “Hij was met zijn fotozetmachine voor formulieren marktleider in de ganse wereld.”, zegt zijn broer Luc Strobbe. “Zijn grote verdienste is dat hij in de jaren tachtig een grafische repeteermachine aanpaste voor de formulierenindustrie.” Eind de jaren negentig was hij wereldwijd pioneer in de transformatie van het analoge naar het digitale proces door de ontwikkeling van ‘computer-to-plate’ machines voor de krantendrukkerijen.”

In 2000 werd Strobbe Graphics overgenomen door Punch International.

Dirk was de vader van Veerle, Kaat, Brigitte en Christine en hun echtgenoten Peter Lippens, Hans Demey, Patrick Verhamme en Filip De Fauw. Hij laat ook 13 kleinkinderen na.

De familie neemt in intieme kring afscheid van Dirk in de Sint-Jan de Doperkerk in Kachtem. Nadien wordt zijn lichaam overgebracht naar de familiegrafkelder op de plaatselijke begraafplaats.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.