https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gewaardeerd politicus Johan Kerckhof overleden

© (Foto FRO)
© (Foto FRO)
Redactie KW

In Oostende is Johan Kerckhof (66) op 22 juni overleden na slepende ziekte. Johan was een bekende Oostendenaar. Hij werd geboren op 4 mei 1956. Hij was gehuwd met Sophie Bulcke en vader van een zoon, Brecht, en twee dochters, Ann en Eline. Er zijn ook vier kleinkinderen. Het afscheid van Johan grijpt plaats in intieme kring.

Johan nam deel aan de gemeenteraadsverkiezingen op de PVV-lijst. Hij zetelde in de Oostendse gemeenteraad vanaf 1982. Na zijn verhuis naar Gistel zetelde hij ook van 2002 tot 2012 in de gemeenteraad van Gistel en ook nog eens zes jaar in de OCMW-raad. In 2006 nam Johan ook deel aan de provincieraadsverkiezingen. Hij zetelde als fractieleider van Open Vld.

Zijn echtgenote Sophie getuigt: “Johan was zelfstandig ondernemer, een zeer intelligente man. Hij las veel en was erg geïnteresseerd in kunst en cultuur. Hij was ook een grote sportliefhebber en trok veel de zee op om te zeilen, zijn grote hobby! In 2018 trok hij zich terug uit de actieve politiek, maar hij bleef een bezige bij, in alles geïnteresseerd.”

De burgemeesters van Oostende en Oudenburg, Bart Tommelein en Anthony Dumarey, delen hun medeleven via sociale media.

“Met grote verslagenheid en droefenis vernamen we het afscheid van liberaal boegbeeld Johan Kerckhof, die zowel in Gistel en Oostende, alsook in de provincie politiek actief is geweest. Na een lange aanslepende ziekte is Johan veel te vroeg van ons weggegaan. We verliezen een bijzonder aangename, mooie, integere en intelligente persoon. Johan was enorm geëngageerd binnen de politiek en verschillende verenigingen van uiteenlopende aard en overtuiging. In 1982 nam hij voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oostende voor de toenmalige PVV. Nadien was hij er ook gemeenteraadslid. Na zijn verhuis naar Gistel werd hij daar verkozen als gemeente- en OCMW-raadslid voor Open Vld.”

“Ook in de provincie was Johan actief. Tussen 2000 en 2012 zetelde hij in de West-Vlaamse provincieraad als fractieleider voor Open Vld. Daar werkten wij binnen de liberale fractie intens samen. Johan was een persoon met enorm veel ervaring, met relaties tot in Brussel, en een eigen kijk op de dingen. Hij deinsde er ook niet voor terug om voor zijn mening uit te komen. Dat maakte van hem een bijzonder gewaardeerde collega die over de partijgrenzen heen op heel wat respect mocht rekenen. Namens het regiobestuur van Open Vld Regio Middenkust-Hinterland wensen wij ons medeleven te uiten naar de familie, de vrienden en vele kennissen van Johan Kerckhof”, klinkt het. (FRO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.