Oostendse chef wint (alweer) befaamde cocktailwedstrijd
Nadat hij al eerder in de prijzen viel met een cocktail, versloeg chef en foodie Stijn Deschacht uit Oostende opnieuw enkele professionele bartenders tijdens een professionele cocktailwedstrijd. Hij mag straks ons land verdedigen in Portugal.
Afgelopen maandag vond in Little Red Rooster in Gent de nationale wedstrijdronde van de cocktailwedstrijd van Graham’s Blend Series. De producenten van de befaamde porto daagden Belgische bartenders en mixologists uit om aan de slag te gaan met hun merk.
Stijn Deschacht uit Oostende ging die uitdaging aan. Vorig jaar deed hij dat ook al, en toen eindigde de chef partie bij sterrenrestaurant Bar Bulot als tweede. Daarmee liet hij zelfs Robbe Dupont, bartender bij Willem Hiele, achter zich. Ook nu troefde hij enkele professionele bartenders af.
Over Eten
Stijn is naast chef ook een echte foodie. Zo heeft hij een podcast over eten, die ‘Over Eten’ heet. Daarnaast heeft hij ook nog een podcast in het Oostends dialect.
De winnende cocktail heette Salsa Ruby. “Ik heb een grote liefde voor Port én Mexico, dat ik die twee liefdes dan kan combineren in een cocktail die gesmaakt wordt door de jury en het haalt van allemaal top-bartenders is niet te beschrijven cool!”, aldus Stijn. Hij mag binnenkort naar Portugal, voor het internationale luik van de wedstirjd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier