https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kinderen kunnen opnieuw veilig naar school dankzij werken in Slijperstraat in Oostnieuwkerke

Rechtstaand van links naar rechts: Christine Bardyn, Sabien Devolder, Leen Opsomer, Annemie Vanpeteghem, Darline Terryn, Natalie Vandermeersch, Karolien Termote, Ewout Bonne. Zittend van links naar rechts: Nele Haeve, Anne-Florence Lattrez, Eline Sioen, Emma Samoy, Hilde Verhulst en Veerle Deprince. (foto JCR) © JOKE COUVREUR
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het gemeentebestuur hoopt dat de werken in de Slijperstraat tegen dit najaar afgewerkt werd. Ondertussen is de omgeving van de vrije basisschool Oostnieuwkerke helemaal af. “Het was onze intentie om dat voor de start van het schooljaar te doen en dat is gelukt”, aldus een tevreden schepen Geert Moerkerke (Open VLD).

De werken rond het project Basijnsmolenstraat en Slijperstraat in Oostnieuwkerke lopen vlot. De bewoners van de belangrijke Oostnieuwkerkse invalsweg kregen twee jaar geleden te horen zich op te mogen maken voor serieuze wegenis-en rioleringswerken. “Maar we zitten nog steeds volop op schema. Een belangrijke fase ligt net achter ons”, aldus schepen van openbare werken Geert Moerkerke (Open VLD). Met die belangrijke fase doelt de schepen op de werken rond de schoolomgeving van de vrije basisschool Oostnieuwkerke. Die zijn voor de aanvang van het nieuwe schooljaar afgerond. “Dat is altijd onze bedoeling geweest en gelukkig ook gelukt.” We hopen het ganse project af te ronden in het najaar.

Gemachtigde opzichters

Binnen de vrije basisschool Oostnieuwkerke is men tevreden over de nieuwe ontwikkelingen voor de schoolpoort. “Het is een mooi geheel geworden. Onze schoolstraat wordt nu nog duidelijker aangeduid en straks kunnen we ook wat genieten van wat meer groen”, aldus directeur Nele Haeve. Die schoolstraat wordt onder andere afgebakend door twee slagbomen. “Maar we kunnen straks ook weer rekenen op onze gemachtigde opzichters. Zij helpen onder andere bij het oversteken aan de Spanjestraat. Die mensen zijn echt van onschatbare waarde voor onze school.”

Schoolmateriaalruilkast

Ondertussen kijken Nele en haar team enorm uit naar de start van het nieuwe schooljaar. “We hopen natuurlijk op eens een coronavrij schooljaar. Er zijn al wat versoepelingen en hopelijk kunnen we nu een rustig schooljaar beleven.” De school lanceerde half augustus een ruilkast met schoolmateriaal. Daarvoor werd de boekenruilkast gebruikt. “Heel wat kinderen hebben schoolmateriaal dat ze niet gebruiken. Dat kunnen ze in de ruilkast leggen.” Het initiatief loopt tot half september, dan wordt de schoolmateriaalruilkast terug een boekenruilkast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.