Kinderen groeien en bloeien voortaan in ‘t Ellebloempje

Het team van vrije basisschool 't Ellebloempje met uiterst rechts directeur Marc Vandewalle. © JDK
Redactie KW

Vanaf 1 september krijgt de Vrije Basisschool in Kortemark-Elle een nieuwe naam, een nieuw logo en wordt het geheel opgefrist met opvallende kleuren. Vanaf dit schooljaar lopen de leerlingen er school in ‘t Ellebloempje.

“Over de nieuwe naam ‘t Ellebloempje en ons nieuwe logo is heel bewust nagedacht”, aldus directeur Marc Vandewalle. “We willen hier al onze leerlingen, net zoals de bloemen, laten groeien en openbloeien. De groene grond staat symbool voor het platteland en de groene omgeving.”

Centraal in het logo staat een smiley. “We streven ernaar dat de leerlingen graag naar school komen en dat de leerkrachten hier met plezier lesgeven, wat op hun beurt weer een positieve uitstraling geeft naar de leerlingen. Tevreden leerlingen zorgen dan weer voor tevreden ouders.”

Verbondenheid en welbevinden

“In elk bloemblaadje in ons logo staan kernwoorden. We willen eerst en vooral een familieschool zijn, waar iedereen iedereen kent. Ten tweede willen we zorgen voor verbondenheid, want dat zorgt voor welbevinden. Wie zich goed in zijn vel voelt, kan beter leren.”

“We willen ook zorgen voor een krachtige leeromgeving en ijveren voor een goede samenwerking tussen kinderen, klassen, leraren, ouders, schoolbestuur en externen. Tot slot zorgen we voor openheid: we staan open voor iedereen en open voor vernieuwing“, besluit directeur Marc. (JDK)

Info: http://users.telenet.be/vbselle/