Oma Patricia is de liefste ‘taxichauffeur’

Patricia met twee van haar dochters, Shana (links) en Nanou. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn mama Patricia verdient een bloemetje omdat ze er altijd is voor ons”, schrijft Shana Walrave in een mail aan KW. “Ze staat altijd klaar. Het is echt een mama uit de duizend.” Patricia is mama van zes dochters en twee zonen!

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Steven is met 41 jaar de oudste van de acht kinderen, de 16-jarige Nanou is de jongste. Daartussen hebben we Karel, Melissa, Kimberley, Shirley, Shana en Noa. “En ik ben intussen oma van elf kleinkinderen, zes meisjes en vijf jongens”, glundert Patricia Meyskens (62) als we ergens te lande in Ichtegem haar verrassen met een bos ruikers. Patricia is al 33 jaar samen met Norbert Smekens (57) die als kraanman werkt bij Vanheede Environment Group.

“Mijn kinderen kunnen zelf hun toekomst bepalen”

De kinderen zijn intussen zowat allemaal de deur uit. “Ze wonen wel allemaal nog in West-Vlaanderen, van Kortrijk en Kortemark over Poperinge en Aartrijke tot Zevekote en Koekelare”, vertelt Patricia niet zonder trots over haar kroost. “Ze zijn allemaal goed terechtgekomen, ze staan op hun eigen benen en verdienen hun boterham. Ik heb de kinderen nooit in een bepaalde richting geduwd. Ze moeten zelf hun toekomst bepalen. Daarom heb ik ook nooit een huis gekocht, altijd gehuurd. Ik heb kinderen bij twee papa’s. Zo zal er nooit ruzie zijn voor een stukje eigendom.”

Patricia heeft altijd in de horeca en in een autogarage gewerkt. “Maar na de geboorte van Nanou ik was toen 46 jaar ben ik gestopt met werken. Ik heb nogal afgezien bij de twee laatste geboortes. Mijn rug zou het niet meer toelaten om nog aan de slag te gaan in een voltijdse job.” Dus legt Patricia zich volledig toe op haar gezin. “Als taxichauffeur voor de kinderen en kleinkinderen”, lacht ze. “Sinds juli heb ik al 13.000 kilometer rondgereden met hen. Maar ik doe dat met plezier. Op reis gaan we niet, of toch niet ver. Hoogstens enkele dagen. Ik wil altijd in de buurt van mijn familie zijn.” (mlt)

Lees meer over: