Krak Corry Verscheure : “Hier kan je als vrijwilliger nog écht iets betekenen”
Ze straalt als ze de deur opent. “Ik kreeg zelfs al gelukwensen van de burgemeester”, glimlacht Corry, duidelijk in de wolken met haar titel van Krak van Zuienkerke. Haar partner Filip deelt in die vreugde. “Ik heb ook al van verschillende mensen felicitaties mogen ontvangen in naam van mijn vrouw”, zegt hij. “Daarnet nog in de winkel riep er iemand: “Proficiat met je Krak!”. Blijkbaar is het toch iets wat echt leeft bij de mensen.”
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Corry was er de afgelopen maanden zelf ook dag en nacht mee bezig. Ze vond die Krak-nominatie een hele eer. “Ik hoef niet per se in de kijker te staan, maar als ik dan voor zoiets genomineerd word, dan wil ik die nominatie ook wel verzilveren”, lacht ze. “Ik was er vooral heel blij mee omdat ik het zo’n mooie appreciatie vind voor wat ik doe. Dat vrijwilligerswerk is belangrijk voor mij, en die Krak-titel straalt ook af op de organisaties waarvoor ik me inzet.”
Een daarvan is Glek, een vzw die leuke activiteiten en uitstapjes organiseert voor kinderen uit kansarme gezinnen. “De blije gezichtjes van die kinderen als ze naar de bioscoop of naar Sunparks mogen, daar doe je het toch voor, hé. Daarvoor stak ik ook al links en rechts de armen uit de mouwen, maar het is bij Glek dat ik de smaak van het vrijwilligerswerk écht te pakken kreeg.” Charlotte, de voorzitster van Glek, werd een paar jaar geleden Krak van Zuienkerke. “Ze vond dat toen een fantastische ervaring en wou absoluut dat ik haar zou opvolgen”, zegt Corry. “Team Glek, een hecht team, zal me dus ook wel wat extra stemmen opgeleverd hebben.”
Sociale media
Ook de Club Brugge-vrienden werden ingeschakeld: Corry en Filip zijn allebei fervente aanhangers van blauw-zwart. En Corry kent goed haar weg op de sociale media. “Ik heb inderdaad ook Facebook en Instagram in de strijd gegooid”, knipoogt ze. “Want ik had eerlijk gezegd toch wel een beetje schrik van Roger ( Deketelaere, red. ), die ik een geduchte tegenkandidaat vond. Als voorzitter van de sportraad is hij immers ook bekend op Zuienkerke.”
Ik wil nooit meer weg uit Zuienkerke
Corry is zelf een door en door Zuienkerkse. “Een rasechte”, knipoogt ze. “Daarom ook dat ik zo betrokken ben. Als je onder de kerktoren blijft plakken, ken je iederéén uit je dorp wel, en in zo’n kleine gemeenschap als Zuienkerke kan je als vrijwilliger ook nog écht iets betekenen. Vrijwilligerswerk versterkt een gemeenschap zelfs nog. Iedereen helpt hier iedereen.”
Minder betrokken
Daar alleen kan liefde wonen, daar alleen is ‘t leven zoet, waar men stil en ongedwongen alles voor elkander doet. De bekende tegelspreuk is Corry op het lijf geschreven. “Tijdens de eerste lockdown deed ik boodschappen voor de oudere inwoners uit het dorp. Ik merkte toen dat die mensen ook vaak deugd hadden van een goeie babbel. Jammer dat de nieuwe inwoners niet altijd meer zo betrokken zijn, vroeger zei iedereen hier goeiedag tegen elkaar maar dat heb je tegenwoordig toch wel minder. Een goeiedag kost nochtans geen geld.”
Hoe Zuienkerks zijn jouw roots?
“Héél Zuienkerks. Ik woon al heel mijn leven in Zuienkerke en mijn ouders en grootouders hebben hier ook altijd gewoond. Voor de oudere generaties ben ik ‘de dochter van Verscheure’, mijn opa had hier destijds een café in de Kerkstraat. Ik zou zelf ook nooit meer uit Zuienkerke weg willen.”
Wat is er zo leuk aan Zuienkerke?
“Ons dorp is klein maar gezellig, de stad is mij veel te druk. En mijn roots liggen hier. Ik ben in Zuienkerke naar school geweest, heb bij de plaatselijke KLJ-afdeling gezeten…”
Waar kijk je post-corona het meest naar uit?
“Eens met ons vaste bendetje lekker gaan eten in De Pepermolen, een weekje weg met het gezin… Het wordt echt tijd dat we ons normale sociale leven weer kunnen hervatten, er zijn veel vrienden die we allang niet meer gezien hebben. De nieuwjaarsreceptie heb ik dit jaar ook enorm gemist. Dat was ondertussen een traditie geworden, achteraf wordt er altijd nagepraat in ’t Boldershof. Met de spaarkas zijn er vorig jaar ook heel wat activiteiten in het water gevallen.”
Corry Verscheure
Gehuwd met Filip Van Meenen.
Heeft een dochter Geena.
Woont in de Kerkstraat in Zuienkerke.
Poetsvrouw bij gemeente Zuienkerke.
Vrijwilligster bij Glek (een vzw die leuke activiteiten en uitstapjes organiseert voor kinderen uit kansarme gezinnen), volleybalclub Mehoni en de spaarkas van ‘t Boldershof. Helpt ook anderen waar nodig.
Bekijk de video’s en verhalen van alle Kraks 2020 op www.kw.be/proficiat
Proficiat aan alle Kraks 2020
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier