Sep Vanmarcke test positief op corona

© BELGA
Tom Vandenbussche

Tegenslag blijft Sep Vanmarcke achtervolgen. De 33-jarige Anzegemnaar van Israel-Premier Tech zag eerder door aanhoudende gezondheidsproblemen al zijn volledig voorjaar de mist ingaan en moet door een coronabesmetting nu ook de Ronde van Noorwegen aan zich laten voorbijgaan. “Dit is frustrerend”, aldus Vanmarcke.

Vanmarcke heeft geen symptomen en voelt zich dus niet ziek, maar zal zijn heroptreden moeten uitstellen. “Na een lange trainingsperiode en een goed trainingskamp in Spanje was ik klaar om eindelijk weer in competitie te treden in de Ronde van Noorwegen”, schrijft Vanmarcke op zijn Instagram-pagina. “Tot ik een positieve PCR-test afleverde. Onverwacht, want ik voel en voelde me niet ziek. Ook de tweede test is positief. Het is frustrerend om andermaal een tegenslag te krijgen in dit seizoen vol obstakels. De ploeg heeft me aangeraden om minstens een week niet te trainen. Hopelijk test ik na een week weer negatief en kan ik weer beginnen op te bouwen met het oog op de Belgische wedstrijden in juni.”

Tijdens het afgelopen voorjaar sukkelde Vanmarcke al met zijn gezondheid, waardoor hij moest passen voor meerdere grote klassiekers. “Uit een longonderzoek bleek dat mijn lichaam niet voldoende hersteld is van een mycoplasma, een dubbele longontsteking. Dat beest is gedood door de antibiotica, maar de naweeën blijven mijn lichaam uitputten. Op de foto’s van mijn longen zie je dat er een soort van wolk in zit, wat de ademhalingsproblemen verklaart.”