Kankerpatiëntje Lars (11) geniet van benefiet met artiesten en bekende gezichten: “Zo’n opkomst hadden we nooit verwacht”

Het werd een heel mooie dag voor Lars en zijn ouders. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

In zaal De Aster in Meulebeke vond zaterdag een benefiet plaats voor Lars Monstrey, die aan uitgezaaide lymfeklierkanker lijdt. Meer dan honderd aanwezigen, artiesten en bekende gezichten kwamen de elfjarige Eernegemnaar en zijn familie een hart onder de riem steken. “Dit hadden we niet verwacht. Het doet heel veel deugd”, reageert zijn mama.

“En toen viel de hemel op ons hoofd”, vertelde Jolien Monstrey (34) begin februari in deze krant. “In augustus vorig jaar, op mijn verjaardag nota bene, kregen we te horen dat onze zoon Lars lymfeklierkanker had. De dokters zeiden dat de kanker uitgezaaid was. De grond zakt op zo’n moment van onder je voeten weg. De paniek overvalt je en je denkt meteen dat je jouw kind gaat verliezen.”

Na een lange en intensieve behandeling is de toestand van Lars stabiel. “In de nek is de tumor volledig verdwenen en bij de uitzaaiingen zijn de kleinere tumoren op dit moment niet actief. Dat is goed nieuws. Maar het is moeilijk in te schatten. We leven voortdurend in onzekerheid en dat is niet gemakkelijk, maar we genieten samen met alle broers en zusjes van de dagen dat Lars het goed stelt.”

Spider-Man

Via gemeenschappelijke vrienden kwam het verhaal bij Jurgen De Craemer terecht, die besloot om een benefiet te organiseren om het gezin met elf kinderen zowel financieel als emotioneel te steunen. Lars werd zaterdagmiddag verrast door een bende motards, kreeg een T-shirt cadeau en mocht zelf even achterop zitten. Daarna werd hij in zijn favoriete superheld geschminkt: Spider-Man. Rond 18 uur stroomde het volk toe in De Aster.

Op het programma stonden heel wat optredens en verschillende bv’s kwamen de benefiet steunen. Onder meer wielericoon Johan Museeuw, acteur Roel Vanderstukken, oud-doelman Philippe Vande Walle en stellingbouwer en mediafiguur Michel Van den Brande zakten af naar Meulebeke.

“Ik ken organisator Jurgen goed, en was meteen overtuigd om dit project te steunen. We kunnen niet heel de wereld helpen, maar we doen met plezier een inspanning voor Lars en zijn familie”, aldus Van den Brande.

Lucadag

Wereldkampioen Snooker Luca Brecel was een van de publiekstrekkers, maar geraakte door zijn drukke schema zaterdag niet in de Berengemeente. “Er volgt nog een Lucadag voor Lars en de mensen die kaarten kochten om hem te zien. De datum volgt nog”, zegt De Craemer.

Lars genoot met volle teugen van de benefiet. “Het is heel leuk dat alle mensen komen, en met mij gaat alles goed. Straks ga ik op het podium dansen”, vertelde hij in de vooravond. “Zo’n opkomst hadden we nooit verwacht”, besluit zijn mama. “Dit doet heel veel deugd.”