https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hollebeke herleeft dankzij De Koersduvels

We zien Ignace Dumortier, Evelien Dehem, secretaris Marvin Odent, Joeri Raeckelboom, voorzitter Johan Goudezeune en Vincent Bollaert. An Degroote ontbreekt op foto. (foto EG)
We zien Ignace Dumortier, Evelien Dehem, secretaris Marvin Odent, Joeri Raeckelboom, voorzitter Johan Goudezeune en Vincent Bollaert. An Degroote ontbreekt op foto. (foto EG)
Redactie KW

Onder de noemer ‘Hollebeke Herleeft’ wordt de centrale plaats in Hollebeke op zondag 23 mei een groot open terras, waarbij zeven keer telkens maximaal 50 personen worden toegelaten.

De Koersduvels zijn gegroeid uit de groep vrienden die een aantal jaar terug de zeer geslaagde ‘Marvins Day’ organiseerden. Iedereen die erbij was, herinnert zich nog levendig dit prachtig weekend waarbij het de bedoeling was om een sportligfiets voor Marvin Odent aan te kopen.

G-wielrennen

“Hieruit ontstond een hechte vriendengroep, die twee jaar terug een activiteit organiseerde waarin de G-sport centraal stond”, vertelt bestuurslid Ignace Dumortier. “ Hollebeke Koerst was een evenement dat zich richtte tot G-sporters. De eerste twee wedstrijden waren voorzien voor G-sporters. Het G-wielrennen is de term die wordt gebruikt voor wielrennen beoefend door mensen met een beperking.”

“Nadien volgde nog een derde wedstrijd. De Duvelkoers werd gereden met 50 gelegenheids-coureurs op een gesloten parcours volledig op Hollebeekse koersbodem. Zowel heren als dames gingen de uitdaging aan. Voor elke deelnemer hadden De Koersduvels een ludiek aandenken voorzien. Hollebeke Koerst werd een groot succes hoewel we heel de voormiddag met regen hadden af te rekenen .”

Dorp zonder café

“Door de coronamaatregelen hebben we onze activiteiten een hele tijd on hold moeten zetten, maar de Hollebekenaars snakken ernaar om terug buiten te komen ”, vervolgt Ignace Dumortier. “Er is nood om eens gezellig op een terrasje te genieten van een babbel, een drankje en de zon – als die laatste van de partij wil zijn. Voor het terrasje hebben wij alvast gezorgd, in ons dorpje zonder café.”

“Zondag 23 mei tussen 10 en 20.30 uur wordt het marktpleintje een afgesloten terras met een herleef-bar. Dat herhalen we zeven keer: om 10 u, om 11u30, om 13u, om 14u30, om 16u, om 17u30 en om 19 uur. Dat wordt genieten van vaste tijdsblokken van 80 minuutjes, daarna voorzien we 10 minuten om all es te ontsmetten. Telkens worden maximaal 50 personen toegelaten, kinderen inbegrepen. Wie een beetje kan rekenen, stelt vast dat we 350 mensen een leuk moment kunnen bezorgen. Mensen hebben echt nood aan sociaal contact en daar zullen wij voor zorgen”, besluit Ignace Dumortier.

Bijkomende vragen kunnen via info@koersduvels.be of bij Ignace Dumortier (0490 110 123). (EG)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten