Hobbykok Bert kaapt lekker pakket weg in Zomerquiz

Bert Naert uit Beveren-Roeselare mag zichzelf de weekwinnaar van onze Zomerquiz noemen. De bedrijfsleider bleef in een absolute toptijd volledig foutloos en wint een pakket van ‘Bake Off Vlaanderen’. “Daar doe je ons meer plezier mee dan met Disney-tickets”, klinkt het tevreden.

Bert Naert zette een recordtijd neer. (gf)

Bert Naert (45), geboren en getogen Roeselarenaar, woont samen met zijn echtgenote en hun twee dochters van 15 en 12 in de Roeselaarse deelgemeente Beveren. “Al 20 jaar. Nadat ik de liefde van mijn leven ben gevolgd”, grapt hij.

In zijn beperkte vrije tijd – hij is aan de slag als bedrijfsleider in de metaalindustrie – houdt hij zich graag bezig met het sportieve. “Ik heb er een 35-jarige carrière als voetballer bij De Ruiter opzitten en ben pas enkele jaren geleden gestopt nadat ik mijn kruisbanden achterliet op het voetbalveld. (lacht) Via mijn dochters en mijn vrouw ben ik daarna al snel terechtgekomen bij BEVO, het Beverse volleybalteam. Daar zit ik sinds de verjongingsoperatie mee in het bestuur en houd ik me vooral bezig met de marketing en communicatie.”

Quizzen doet hij niet al te vaak, maar de voorbije weken concentreerde Bert zich toch graag op onze KW Zomerquiz. “De Weekbode is een traditie in onze familie, maar ik kom er niet altijd toe die te lezen. In mijn vakantieperiode had ik daar wel tijd voor.”

En dus deed Bert maar al te graag een gooi naar een weekzege. “In het algemeen klassement heb ik niets te zoeken, maar door de krant van voor naar achter geconcentreerd en bewust te lezen, haal je heel wat antwoorden. Ik ben ook echt de man van de kleine weetjes, de echte wist-je-dat’jes. De snelheid? Dat is een beetje geluk natuurlijk.”

De prijs die Bert wint – een pakket van Bake Off Vlaanderen – is heel welkom. “Wij zijn thuis echte hobbykoks. Niet alleen bakken – ik het brood, mijn vrouw de taarten en desserts – maar eigenlijk kokkerellen in het algemeen. Tijdens de eindejaarsfeesten zijn wij heel vaak het gezin waar de uitgebreide feestmaaltijden op tafel komen en de hele familie aanschuift”, zegt Bert. “Dit bakpakket is absoluut een mooie prijs. Je doet er ons meer plezier mee dan met twee tickets voor Disneyland.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.