Erik is weekwinnaar van onze zomerquiz: “Op zoektocht in hele provincie”

Erik Van Geluwe (71) uit Koolskamp is onze weekwinnaar. Hij wint een kledingbon van Deleye. Erik is geen uitgesproken quizzer, maar in zijn vrije tijd doet en maakt hij heel wat zoektochten in onze provincie.

Erik Van Geluwe onderneemt veel zoektochten. (GF)

Erik is net terug van een zoektocht doorheen Langemark en Zonnebeke, en een week eerder ontdekte hij met een zoektocht Elverdinge. Met de wagen of te voet, zoektochten zijn al meer dan 30 jaar een uitgesproken hobby van Erik. “Heel fijn om zo nieuwe plekjes te ontdekken in de streek. Je komt vaak op plekken waar je doorgaans niet komt. Zelfs in eigen dorp, al ken ik na al die jaren wel stilaan alles in de buurt.”

Sinds jaar en dag organiseert Erik overigens ook zelf zoektochten. Een tijdlang deed hij dat voor de volleybalclub in Roeselare, vandaag doet hij dat voor de West-Vlaamse Rally Vrienden, waar hij ook bestuurslid is. Verder is hij ook bestuurslid voor OKRA en de volleybalclub in Beveren. Voor Erik, die vroeger bij de Spoorwegen werkte, zijn de zoektochten een creatieve uitlaatklep. “Ze zelf maken is niet te onderschatten. Je moet er rekening mee houden dat heel wat mensen dat doen, je kan je dus geen fouten permitteren. Als dat al eens zou gebeuren, is er wel begrip.”

In de prijzen

Dat Erik altijd blijft zoeken, heeft hem ongetwijfeld geholpen bij het invullen van onze quiz. “Ik volg de actualiteit en op vrijdag neem ik jullie krant door, omdat dat ook belangrijk is voor de quiz. Maar een uitgesproken quizzer ben ik niet, nee. Ik doe wel eens mee met een quiz van pakweg de KWB in Ardooie, maar het is niet dat we daar altijd tot de top behoren.”

Erik won eerder al verschillende prijzen met zijn zoektochten, zoals een fiets, tuintafel of huishoudtoestellen. “Dat komt omdat we altijd met een paar onze antwoorden samen leggen, en zo zien we of het klopt.”

Deze keer wint Erik een kledingbon van Deleye. “Zoiets is altijd welkom. Ik ben er blij mee.”

Speel mee op

KW.be/zomerquiz.

Je vindt daar ook een

uitgebreid reglement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.