Carine wint eindklassement van onze zomerquiz

Redactie KW

Onze laatste weekwinnaar is meteen ook onze eindklassementswinnaar. Carine Vangraefschepe (59) uit Merkem wint zo twee tickets voor Disneyland Parijs en mag een gooi doen naar de hoofdprijs tijdens de live quiz op de redactie van De Krant van West-Vlaanderen.

Eigenlijk won Bert Naert uit Roeselare de quiz deze week, op de voet gevolgd door Gerarda Geuns uit Merkem. Maar omdat zij eerder al als weekwinnaar uit de bus kwamen, werd de volgende in de rij uitgekozen tot weekwinnaar. Dat is Carine Vangraefschepe, net als de nummer twee afkomstig uit Merkem. Carine werkt al 41 jaar voor Familiezorg. “Niet fulltime, nee. Zo blijft er nog wat tijd over voor het gezin en de kleinkinderen. Haar man is intussen op pensioen, voor Carine is het nog anderhalf jaar aftellen. Maar vervelen doet ze zich niet intussen. “We hebben vier kleinkinderen die regelmatig langskomen, daarnaast gaan we graag iets eten, doen we een citytripje of gaan we al eens wandelen naar zee. Nieuwpoort ligt niet zo ver van Merkem, vandaar…”

Een echte quizzer noemt Carine zich niet. “Mijn man heeft geholpen”, zo klinkt het. “Hij is al even op pensioen, en leest de krant van voor naar achter en van achter naar voor. Maar het waren geen makkelijke vragen, dat was wel duidelijk. We vielen wel al eerder in de prijzen, met verschillende zoektochten, ook via jullie krant.” Carine is naar eigen zeggen heel tevreden met de twee tickets naar Disneyland Parijs, die ze nu won. “Ik denk dat het naar één van de kinderen gaat, want zelf sta ik er niet voor te springen. Eerder al dachten we naar Plopsaland te gaan, maar door de coronacrisis en mijn job in de zorg, ben ik toch wat ongerust en speel ik liever op veilig.”

Carine staat ook op het hoogste schavot van het eindklassement. Vrijdag (vandaag, red.) mag ze haar titel komen verdedigen op de redactie van De Krant van West-Vlaanderen in Roeselare en zo misschien de hoofdprijs mee naar huis nemen. (BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.