Zonnebeke annuleert Winterpark, ‘t GAT last voorstellingen af

© (Foto Unsplash)
Redactie KW

Ook Zonnebeke blijft niet gespaard van het stijgend aantal coronabesmettingen. Vandaag noteert de Westhoekgemeente zo’n 253 positieve gevallen, het hoogste aantal sinds de uitbraak van het COVID-19-virus. Hoewel er geen reden is tot paniek, annuleert de gemeente proactief haar massa-event Winterpark.

Het gemeentebestuur van Zonnebeke benadrukt haar voorbeeldfunctie als lokale overheid. De situatie is er niet ernstiger dan in de buurgemeentes, maar toch wil het bestuur voorzichtig te werk gaan.

“De veiligheid van onze bevolking is onze grootste zorg en als gemeente is het dan ook onze plicht om in alle omstandigheden volksgezondheid als eerste punt op de agenda te plaatsen. Massa-evenementen lijken ons dan momenteel ook geen verstandige keuze”, aldus burgemeester Dirk Sioen.

Dat Winterpark dit jaar niet doorgaat, betekent niet dat het evenementenleven in Zonnebeke volledig stilligt. Kleine of middelgrote activiteiten die volgens de heersende coronamaatregelen worden georganiseerd, gaan nog steeds door. Zo kun je er nog sporten, cursussen volgen of van een podiumvoorstelling genieten op een veilige manier. De gemeente behandelt de aanvragen en bewaakt met haar veiligheidscel de risico’s. De verenigingen en de vrijetijdsdiensten voeren uit. Zo zorgen ze samen voor een veilig sociaal leven.

Bovendien merkt de gemeente dat ook heel wat verenigingen zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Niet enkel Winterpark wordt een jaartje uitgesteld, ook het Passendaalse ‘Kerst up de platse’ en het nieuwe Geluveldse event ‘Kerst in de dreve’ verhuizen naar 2022. Het bestuur is trots dat ook vanuit het verenigingsleven de veiligheid voorrang krijgt.

Ondertussen blijft de gemeente dagelijks het aantal besmettingen opvolgen. Het bestuur benadrukt dat we er opnieuw enkel samen voor kunnen zorgen dat de curve daalt. De anderhalvemeter-afstandsregel, vaccinatie en de mondmaskerplicht blijven van primordiaal belang. Ook het telewerken moet het aantal besmettingen doen krimpen. Het gemeentebestuur blijft daarom verder op afspraak werken.

’t GAT lost voorstellingen af

’t Geluvelds Amusements- & Toneelgezelschap last alle voorstellingen af. De voorstelling van Chateau Verhelstjes in een regie van Jo Lottegier waren gepland op 19, 22, 23, 26, 28 en 29 januari in OC ’t Gelevelt. Het bestuur nam unaniem deze pijnlijke beslissing omdat de repetities met de acteurs Wim Vantomme, Peter Deman, Tanja Vanthourenhout, Maithe Desimpel, Carine Van Laere, Veronique Lebleu, Stijn Liefooghe, Emmely D’ Ooghe en Nico Rigole door het gekende virus heel moeilijk verlopen en de voorstellingen met de geldende maatregelen heel moeilijk te organiseren zijn. Ook de voorverkoop gepland op 11 december in café ’t Hoekske valt weg. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.