Optreden Jo Vally en alle activiteiten senioren-14-daagse Wielsbeke afgelast

Onder meer het optreden van Jo Vally kan niet doorgaan. © Archief Joke Couvreur
Redactie KW

Op burgemeestersbesluit worden alle activiteiten die zouden plaatsvinden in het kader van de senioren-14-daagse in Wielsbeke, van maandag 15 t.e.m. vrijdag 26 november, afgelast. De coronabesmettingen stijgen te snel in de regio.

Het besluit werd genomen om de veiligheid en gezondheid van de inwoners van Wielsbeke – en in het bijzonder de senioren – te garanderen, gezien het hoge aantal coronabesmettingen in en om Wielsbeke. Eind vorige week vond hierover al overleg plaats met gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé.

Onder meer het seniorenfeest met Jo Vally en muzikanten op dinsdag 16 november wordt geannuleerd. Ook de klaaskoekenkaarting, het oliebollenfestijn, de indoor minigolf, de verschillende ontbijt- en lunchsessies, workshops, de bingo en tombola gaan niet door.

De organisatoren van de senioren-14-daagse betreuren enerzijds de afgelasting omdat veel senioren naar ‘hun’ 14-daagse uitkeken, maar anderzijds kijken zij er al naar uit om de senioren in het voorjaar van 2022 al een nieuwe 14-daagse aan te bieden (eventueel in een licht aangepaste vorm), gesteld dat het aantal coronabesmettingen dan minimaal is.

Terugbetalingen

Ingeschreven deelnemers van de activiteiten worden op de hoogte gebracht van de annuleringen. Wie al ingeschreven was en betaald had voor volgende activiteiten, krijgt zijn geld terugbetaald: kookworkshop van 17/11, indoor minigolf van 18/11, ontbijt en voordracht te Sint-Baafs-Vijve van 19/11, workshop bloemschikken van 22/11 en ontbijt en voordracht te Ooigem van 25/11.

Al ontvangen betalingen voor het seniorenfeest van 16/11 en het wildmenu van 23/11 en 24/11 worden momenteel niet terugbetaald: deze tickets blijven geldig voor een datum in het voorjaar van 2022.