Gemeentelijke basisschool Koksijde gesloten na coronabesmetting

Myriam Van den Putte

De gemeentelijke basisschool van Koksijde (kleuter- en lagere afdeling) wordt met onmiddellijke ingang gesloten tot en met de krokusvakantie. In drie klassen van de lagere afdeling is er een leerling positief getest op covid-19. Deze beslissing werd dinsdag genomen in de crisiscel samen met de burgemeester en de schooldirecteur, gezien er al meerdere besmettingen waren op school in de voorbije weken.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We hebben de beslissing genomen omdat het om drie gevallen met de meer besmettelijke Britse variant gaat en dit ons bijzonder bezorgd maakt. Ook omdat enkele kinderen uit andere klassen ziek zijn. We willen erger voorkomen. Als we op die manier een periode van tien dagen (krokusvakantie inclusief) overbruggen, kan er dan maximaal ingezet worden op een veilige heropening van de school na de vakantie.”

Wel nog opvang

In de crisiscel werd ook beslist om alle buitenschoolse activiteiten (voor alle kinderen) in de gemeentelijke gebouwen tot en met 11 februari niet te laten doorgaan. Voormeld verbod geldt niet voor de organisatie van de voor- en naschoolse opvang die zowel binnen als buiten de school wordt georganiseerd op voorwaarde dat een strikte scheiding wordt voorzien tussen de kinderen van verschillende scholen. Voor leerlingen van de gemeentelijke basisschool wordt gevraagd om – gelet op de specifieke situatie – voor de noodopvang (opvang tijdens de schooluren) op 10, 11 en 12 februari contact op te nemen met de school.

“Er is zeker geen reden tot paniek, maar we vragen iedereen om bijzonder waakzaam te zijn”, besluit de burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.