Update
Franse president Macron test positief op covid-19, premier De Croo test negatief

De Franse president Emmanuel Macron heeft positief getest op covid-19. Dat heeft het Elysée donderdag laten weten. Ook onze premier Alexander De Croo gaat in zelfisolatie na contact met Macron tijdens een Europese top. Daarom gaat ook voorzitter van de Europese Raad Charles Michel in quarantaine.

Emmanuel Macron en Alexander De Croo kwamen onlangs nog met elkaar in contact.©BENOIT DOPPAGNE BELGA
Emmanuel Macron en Alexander De Croo kwamen onlangs nog met elkaar in contact.©BENOIT DOPPAGNE BELGA

Macron zal zich gedurende zeven dagen isoleren. De Franse president blijft wel werken en “vanop afstand zijn activiteiten verzekeren”, aldus het Elysée in een communiqué.

Macron werd getest nadat hij de eerste symptomen van het coronavirus vertoonde. Intussen gaat ook de Franse premier Jean Castex, die met Macron contact had, in isolatie, zo heeft zijn ambtswoning Matignon laten weten.

De Croo in quarantaine

Premier Alexander De Croo gaat nu een tijdje in zelfisolatie, want de eerste minister had zeven dagen geleden immers een hoogrisicocontact met de besmette Franse president Macron tijdens de Europese top.

Volgens een mededeling had premier De Croo de voorbije dagen geen symptomen. Donderdagmiddag kwam het bericht al dat De Croo negatief testte. Daardoor kan de eerste minister vrijdag zijn werkzaamheden volledig hervatten. Behalve de negatieve PCR-test is intussen immers ook een periode van zeven dagen verstreken sinds het hoogrisicocontact met de Franse president Emmanuel Macron.

Volgens Europese bronnen werden tijdens de Europese Raad van vorige donderdag en vrijdag alle gezondheidsvoorschriften in acht genomen en is er nog geen melding van andere aanwezige deelnemers of stafleden die positief hebben getest op het coronavirus.

Toch gaat ook Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, uit voorzorg in zelfisolatie. Dat laat zijn woordvoerder op Twitter weten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.