Ereschepen Denis Vandromme overleden

Denis Vandromme. © (Foto AB)
Redactie KW

Zondag 26 april is in de vroege ochtend en na een korte ziekte ereschepen Denis Vandromme (83) overleden.

Het was na zijn 30-jarige carrière als landbouwer dat Denis Vandromme zijn politieke loopbaan is begonnen. “Het is een intensieve job als je een goede schepen wil zijn”, zei Denis daar zelf over. “Daarom vind ik het ook goed dat ik er nu voldoende tijd voor kan maken.”

Denis Vandromme volgde in 1998 schepen Gilbert Ryckeboer op voor de laatste twee jaren van de legislatuur. In 2000 werd hij door de kiezer beloond met 527 voorkeurstemmen en kon hij nog eens zes jaar schepen zijn. Zijn bevoegdheden waren landbouw, openbare werken, groen en seniorenbeleid. Denis deed de job met hart en ziel, haalde veel voldoening uit zijn dienstbetoon aan de bevolking en werd dan ook aanzien als een betrouwbare, bescheiden en minzame man en collega.

Huidig Alveringems burgemeester Liefooghe spreekt van een man met een groot gevoel voor rechtvaardigheid en engagement. Oud-collega Gilbert Ryckeboer zegt zeer aangedaan te zijn door zijn overlijden. “Ik had Denis een maand geleden nog aan de telefoon en we beloofden elkaar om eens af te spreken”, reageert Gilbert.

Levensvreugde

“Papa is zondag in de vroege morgen op de palliatieve afdeling van het Jan Yperman-ziekenhuis zachtjes ingeslapen”, reageert dochter Ingrid Vandromme die met veel liefde over haar vader vertelt. “Ook na het veel te vroege overlijden van mama in 2009 heeft mijn vader een enorme wilskracht en levensvreugde kunnen opbrengen.”

“Hij was graag thuis op zijn kleine hofstede in Beveren, maar hij genoot ook volop van de contacten die hij had: met zijn kinderen, zijn kleinkinderen Elie en Marie, dorpsgenoten en partijgenoten van Gemeentebelangen die hem ondanks zijn vrij hoge leeftijd altijd zijn blijven betrekken bij belangrijke gebeurtenissen. Wij hadden hem graag een eervol en warm afscheid kunnen geven in de kerk van Beveren ! Door de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Maar we doen er alles aan om hem een zo mooi mogelijk afscheid te geven”.

Afscheid

In beperkte kring wordt op vrijdag 1 mei om 10u30 in gezinsverband afscheid van Denis genomen in de aula van het funerarium Demuys in Poperinge. Wie een laatste groet wil brengen aan Denis, kan contact opnemen met het funerarium. Online condoleren is wel uitgebreid mogelijk.

(AB)