Elke is Mooimaker van de week: “De boten op het water, anderen langs de oever”

Olaf Verhaeghe

Ze was al bijzonder actief binnen Kortrijk Kraaknet, maar eens op het water komt de Mooimaker in Kortrijkzane Elke Blancke pas écht naar boven. “Het is jammer dat het nog altijd nodig is, maar de drive binnen onze club is prachtig om te zien.”

In het kader van de Operatie Proper van Mooimakers kreeg de Koninklijke Kortrijkse Yacht & Kano Club (KKYKC) een cheque ter waarde van 225 euro van afvalintercommunale Imog. Een beloning voor hun harde werk het voorbije jaar.

Een drietal jaar geleden werd Elke Blancke (41) lid van de Kayak Club aan de Visserskaai. “Ik kende het principe van de Mooimakers toen al, omdat ik me al engageerde binnen Kortrijk Kraaknet. Toen ik zag dat je je ook als sportclub kon engageren, twijfelde ik niet. Meteen sprongen ook tal van andere ouders en clubleden mee op de kar.”

“Het Mooimaken is in onze club al ingeburgerd”

Elke maand gaan de kajakkers en kanovaarders wel op pad en ook tijdens de verschillende sportstages en zomerkampen is het Mooimaken nooit ver weg. “Normaal hadden we in maart een hele grote opruimactie maar die werd viel door storm Ciara in het water”, pikt Jeroen, Elkes zoon in. Hij is net als zijn moeder een fanatieke opruimer. “Je hoeft eigenlijk maar even rond je te kijken om te zien dat zwerfvuil nog altijd een groot probleem is.”

“Dat klopt”, zegt Elke. “Het is doodjammer dat de acties van de Mooimakers nog altijd nodig zijn. Al is het wel prachtig om te zien hoe groot de drive en het enthousiasme binnen de club is. Meestal gaat een groep op het water en ruimen anderen de oevers mee op. Dat je het bijna niet moet vragen aan de rest geeft ons als trekkers wel een goed gevoel. Het Mooimaken is bij onze kajakclub al bijzonder goed ingeburgerd.”

De cheque van Imog wordt integraal ter beschikking gesteld van de KKYKC. “Wat we ermee willen doen? Verder investeren in duurzaamheid. Het geld zal zeker goed besteed kunnen worden”, besluit Elke.

Help mee aan de zomerchallenge De Properste Provincie. Registreer je via https://mooimakers.be/actiekaart#kw. Vergeet niet de checkbox van KW aan te vinken. De eerste 500 krijgen een duoticket voor Bellewaerde Aquapark.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten