Een bloemetje voor Melissa die altijd klaar staat voor anderen

Melissa is dikke vriendjes met haar plusdochter Ami. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Je zou onze dochter Melissa D’heyger een groot plezier doen met een bloemetje”, mailt Catharina Vandemaele aan de redactie van KW. “Ze staat altijd klaar voor ons, haar man, haar kindje en haar pluskindje.”

We ontmoeten de 32-jarige Melissa D’heyger bij haar thuis op een steenworp van de cultuurkapel De Schaduw in Ardooie. Ze woont er samen met Tommy Priem (36), haar zoon Lloyd (10) en plusdochter Ami (8). Maar het gezin telt nog enkele telgen: Nala, Marcel, Mojo en Zizi. “Ja, we hebben eigenlijk zes kinderen: vier honden en twee aapjes”, knipoogt Melissa naar Ami.

“Het is een hele bende. We hebben ook konijntjes, vogels en kippen. De honden gingen zelfs mee op vakantie met de caravan. We hebben een groot hart voor dieren, maar ook voor mensen. We zouden onszelf zonder nadenken wegcijferen om anderen te helpen. We proberen die zorgzaamheid ook mee te geven aan de kinderen.”

“We proberen die zorgzaamheid mee te geven aan de kinderen”

Het zijn geen holle woorden want Melissa werkt in de reguliere poetszorg bij i-Mens. Op vrijdag gaat ze na haar werk nog eens poetsen bij haar opa Eric in Oostrozebeke. Al negen jaar. “We hebben altijd een goeie band gehad”, vertelt de dertiger. “Ik ben er opgevoed. Pepé was facteur en na zijn ronde kwam hij me altijd oppikken van school. Ook op woensdagnamiddag kon ik er altijd terecht.” Het is voor Melissa dan ook niet meer dan evident dat ze nu voor haar geliefde pepé zorgt.

Ook Tommy is een zorgzaam iemand. Niet alleen is hij vrijwillig brandweerman, hij is ook vice-president van Chapter 9 in Menen van de Red Knights MC, de motorclub van de brandweer die onder andere goede doelen als Boven de Wolken en Kom Op Tegen Kanker steunt. (mlt)