Een bloemetje voor Hilde die altijd creatief bezig is voor anderen

Hilde Vlieghe: “Ieder vrij moment ben ik creatief bezig.” © foto mlt
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Als er iemand een bloemetje verdient dan is het wel Hilde Vlieghe uit Ichtegem”, schrijft Linda Pilet in haar mail aan KW. Linda pende een A4-velletje vol lovende woorden. Hieronder alvast een kleine bloemlezing.

“Ze kan me verrassen met haar zelfgemaakte kaartjes met prachtige teksten. (…) In de loop der jaren werden haar drie kinderen geboren en ontpopte ze zich als een topmama. (…) Als leerkracht in het SMIK in Koekelare is ze graag gezien door haar leerlingen. (…) Ze is voor velen een steun in moeilijke momenten, staat enthousiast aan de zijlijn bij feestelijke gebeurtenissen. Daarbij zijn haar zelfgemaakte creaties (bloemstukken, kaarsen, kaartjes…) zaken om te koesteren en die hier een ereplaats krijgen.”

“Ze is voor mij dan ook een uniek persoon. Ze steunt zoveel mensen die het moeilijk hebben, die te maken krijgen met een afscheid van een geliefde. Ze steekt de handen uit de mouwen als ze naar haar ouderlijke thuis gaat en helpt de buren. Teveel eigenlijk om op te noemen.”

Ik hou van een persoonlijke toets bij cadeaus of verjaardagen

Hilde is blij verrast als we haar de mail laten lezen. “Ieder vrij moment van de dag ben ik creatief bezig”, licht de moeder van drie toe. “Televisie kijken is niet aan mij besteed. Ik hou van een persoonlijke toets bij een wenskaart, een verjaardag of cadeau. Liever een brief schrijven dan een sms’je sturen. Ik hou van letters en spreuken. Ik heb het trouwens met de pap ingelepeld gekregen. Mijn moeder is ook heel attent en zorgzaam en mijn vader schreef persoonlijke teksten bij jubilea bijvoorbeeld, die hij dan ook voordroeg op het feest.”

Ook als leerkracht gaat Hilde voor een eigen persoonlijke aanpak. “Ik bak heel graag taarten en koekjes en durf al eens te trakteren. Ik schrijf kaartjes voor de examens of als een leerling het moeilijk heeft. Ik geloof er sterk in dat deze het verschil kunnen maken. Die persoonlijke benadering blijft hangen.” (mlt)

Ken jij iemand die een bloemetje verdient? Een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al uit de vereniging? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.