Een bloemetje voor Donaat die opstaat en gaat slapen met judo

Eline en Donaat houden van sporten in hun vrije tijd. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Hoofdsensei Donaat Vandeburie en zijn vrouwtje Eline Foré verdienen zeker een boeketje bloemen”, mailt Kimberley naar onze redactie. “Donaat staat dag en nacht klaar voor judoclub Yama Arashi en neemt onze judoka’s onder zijn vleugels.”

Donaat (39) is van opleiding regent LO-biologie en werkt als opvoeder in het Instituut Heilige Kindsheid in Ardooie. Vrouwlief Eline is marketing support bij Rubio Monocoats in Izegem, waar het koppel ook woont, samen met hun twee kinderen Arno (8) en Caro (6). Maar ze delen ook een passie: sport. Donaat staat het liefst op de tatami, maar doet ook graag aan fitness, crossfit en lopen. Net als Eline die aan het trainen is voor een marathon. “Rotterdam 2024 is mijn target”, licht de 38-jarige sportieveling toe.

“Je moet trainers koesteren en goed soigneren”

Maar zowat alle vrije tijd van Donaat gaat dus naar zijn taken als hoofdsensei. Vergelijk het gerust met de jeugdcoördinator van een voetbalclub, maar dan bij Judoclub Yama Arashi in Bavikhove, die trouwens een van de snelst groeiende clubs van Vlaanderen is en met heel wat prijzen gaat lopen op kampioenschappen. “Acht medailles op de jongste Belgische kampioenschappen”, vertelt Donaat niet zonder trots. “Yama Arashi is een heel bruisende club met zowat 300 judoka’s.”

Zelf zal hij het niet snel zeggen, maar dat is ook voor een groot stuk te danken aan de inzet van Donaat. Zowel naar de judoka’s toe “ik ben heel bereikbaar” als naar de trainers: “je moet die koesteren en goed soigneren”.

Zijn persoonlijke ambities in het judo schuift Donaat ietwat aan de kant om zijn verantwoordelijkheden bij de club niet in gevaar te brengen. Maar de kers op de taart zou een zesde dan zijn aan zijn zwarte gordel, de meestertitel of Rokudan. Succes Donaat!

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Een vrijwilliger, een goeie buur of een duivel-doet-al in de vereniging? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier