Dranouter haalt 22.182 euro op voor de Warmste Week

© EF
Redactie KW

Een te gek bedrag van 22.182 euro werd door de Dranouterse verenigingen opgehaald voor de Warmste Week. Het bedrag werd bekendgemaakt tijdens de slotactiviteit in het OC De Klakeye waar alle vertegenwoordigers van de verenigingen aanwezig waren. Maandag 23 december vertrekken ze met z’n allen naar Kortrijk met de trein.

Het rijtje acties opgezet door de verenigingen van Dranouter was indrukwekkend. Dranouter was na Kortrijk de tweede gemeente van Vlaanderen met het meeste acties voor de Warmste Week. Alle activiteiten werden gecoördineerd door het feestcomité Dranouter die reeds langer dan vandaag met het idee zat om van Dranouter het warmste dorp van Heuvelland te maken. “Toen bekend werd dat Kortrijk de gaststad werd, begonnen we aan ons verhaal.”

Een van de opmerkelijkste initiatieven was de verkoop van een verjaardagskalender met daarop 27 Dranouterse vrouwen. Calendar Girl was een idee van Valerie Decnock, Roos Vercruysse en Sally Meysman, uitbaatser van café In de Zon. “Vrouwen zijn niet alleen het onderwerp van familiaal geluk, maar jammer ook van familiaal geweld. Dat heel wat vrouwen het slachtoffer zijn van zinloos geweld willen we met deze verjaardagskalender aanklagen. Vandaar ook dat de opbrengst van de kalender gaat naar CAW Ieper en het daar gelegend vrouwenopvangcentrum. We verkochten uiteindelijk 500 kalenders en dat leverde een bedrag op van 4581 euro. Binnen de week waren alle kalenders de deur uit.”

Ook vermeldenswaard is de verkoop van liefst 407 picons.” Samen met De Heetste Bingo én een duit in het zakje van Dranoeter vzw en Muziekcentrum Dranouter, werd hier een totaal bedrag van 2500 euro ingezameld voor De Muziekbank,” aldus nog Frederik Schoonheere wiens vrouw Viviane Verstraeten door een eenvoudige wafelverkoop 1400 euro ophaalde voor de vzw Parkili een vereniging die het welzijn van parkinsonpatiënten wil verhogen.

(MD/foto EF)