De Pottebreker: Zoë Deleu uit deVlamertingsestraat

Zoë Deleu. (Foto DBI)
Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingenaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. Deze week is Zoë Deleu aan de beurt.

Zoë is de dochter van Rudy Deleu (52) en Sylvia Crombez (52). Vorig weekend stapte ze in het huwelijksbootje met Niels Dewulf (27). Zoë werkt in de buitenschoolse opvang IBO Hopsakee in Poperinge.

Wat zijn je hobby’s?

“Door de voorbereidingen van ons huwelijk had ik weinig vrije tijd. Maar één van mijn grootste hobby’s is Instagram. Ik volg verschillende interieurvloggers en zelf post ik ook geregeld interieurfoto’s op de sociale media. We hebben sinds maandag een hondje, een Beagle, en dat kan ik dus vanaf nu ook als hobby beschouwen. Ik ga ook graag met Niels op citytrip en bezoek graag authentieke koffiehuisjes met toffe interieurs.”

Wat zijn je plannen voor de komende zomer?

“Er staan vooral verbouwingen op ons programma. Zo moet de bovenverdieping van ons huis volledig verbouwd worden. Ook beneden zouden we graag uitbreiden. Ik veronderstel dat het een drukke zomer zal worden.”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ja, zeer graag. Ik ben eigenlijk afkomstig van Vlamertinge. Dan ben ik even in Ieper gaan wonen, maar we zijn uiteindelijk toch teruggekeerd naar Vlamertinge. Veel van mijn vrienden wonen hier. Jaren was ik lid van de plaatselijke Chiro.”

Wat zou je willen veranderen in Vlamertinge?

“Eigenlijk niet zoveel, behalve de wisselende parkeerstroken langs de Poperingseweg. Dat is hinderlijk en niet zo verkeersveilig.”

Wat zou je doen, mocht je de Lotto winnen?

“Veel reizen. Amerika staat met stip op de eerste plaats. We zouden een Volkswagen California huren en de Westkust afrijden. Daarnaast een mooi huis kopen en misschien een beetje ‘luxueuzer’ gaan leven.”

Wat is je ultieme droom?

“Ik zou graag een eigen koffiehuis uitbaten. Een gezellige plaats met lange tafels, waarbij iedereen bij elkaar aan tafel kan zitten. Lekker gezellig met een taartje erbij.”

Who’s next?

“Romina Snaet.” (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.