De Pottebreker: Emily Taverniers uit de Guido Gezellestraat

Foto DBI
Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingenaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. Deze week is Emily Taverniers aan het woord.

Emily Taverniers is samenwonend met Davy Winne en werkt als huishoudhulp. Samen hebben ze twee kindjes: Jaimy (10) en Audrey (7). Emily is de dochter van Stefaan Taverniers (52) en Yveline Senechal (54). Ze heeft nog drie broers: Rutger (26), Tarik (17) en Yassine (16).

Wat zijn je hobby’s?

“Ik hou van paardrijden. Dit doe ik recreatief. Eénmaal maal per week in de manege op de Rodeberg, de andere dagen met mijn eigen paard in de stal. De rest van de tijd gaat eigenlijk naar de kinderen.”

Wat zijn je plannen voor komende zomer?

“Ons huis verder verbouwen. We zullen een stuk bijbouwen en onze bovenverdieping opdoen. Dus ons verlof zal daaraan besteed worden. Maar komend weekend gaan we eens naar de Ardennen, in de buurt van Houffalize.”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ja, eigenlijk wel. Vroeger woonden we in Dikkebus, maar hier is er een meer sociale sfeer. We hebben een goed contact met de buren. Als er iets is, kunnen we altijd op elkaar rekenen. Het is ook een hechte buurt. Ik voel me hier echt op mijn gemak. En we hebben hier alles wat we nodig hebben om goed te leven.”

Wat zou je willen veranderen in Vlamertinge?

“Ik mis hier wel een speelpleinwerking. En zoals bijna iedereen denk ik de kasseistrook. Als we met de fiets naar het centrum moeten, doen we een ‘ommetoer’, om maar niet over de kasseien te moeten rijden. Het is een levensgevaarlijke situatie langs de Poperingseweg.”

Wat zou je doen, mocht je de Lotto winnen?

“Ons huis in één keer laten afwerken. Verder misschien eens een reisje maken. De rest zou ik op de spaarrekening zetten en de toekomst van onze kindjes verzekeren.”

Wat is je grote droom?

“Een eigen manege starten. Daar zou ik dan Arabische volbloeden trainen tot ze volledig afgericht zijn. Elke dag met de paarden bezig zijn, dat zou ik echt tof vinden.”

Who’s next?

“Karel Deweerdt.” (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.