De Pottebreker: Stefanie Questroy (24) uit het Kerkplein

Stefanie Questroy. (Foto DBI)
Redactie KW

De Pottebrekers, zo werden de Vlamertingenaars vroeger genoemd. Elke week laten we zo een Pottebreker aan het woord. Deze week is Stefanie Questroy aan het woord.

Stefanie Questroy (24) is de dochter van Pedro Questroy (46) en Sabrina Legein (46). Ze is zelfstandig frituuruitbaatster, samen met haar ouders. De jongedame is ‘gelukkig’ vrijgezel.

Wat zijn je hobby’s?

“Ik heb niet veel tijd voor hobby’s, omdat ik altijd in de frituur sta. Voor de tijd die rest, ga ik graag eens uit eten, zet ik graag een stapje in de wereld en ga ik graag op reis.”

Woon je graag in Vlamertinge?

“Ja, ik woon hier zeer graag. Ondertussen al 16 jaar. Daarvoor heb ik altijd in Poperinge gewoond. Alles is hier aanwezig. Als ik het vergelijk met andere dorpen in de regio, vind ik dat het hier het beste georganiseerd is.”

Zou je iets willen veranderen in Vlamertinge?

“Niet echt eigenlijk. Maar ik vind wel dat er een tekort is aan een speelpleinwerking. Er zijn veel jonge gezinnen bijgekomen de laatste jaren. Een speelpleinwerking missen de meeste mensen wel, ook qua opvang in de vakantie voor de kinderen en de jeugd.”

Wat zou je doen, mocht je de Lotto winnen?

“Ik speel niet mee met de Lotto, dus kan ik niet winnen. Maar mocht ik hem winnen, dan zou ik wel wat minder werken en meer reizen. Als je alles kan kopen wat je maar wil, dan denk ik dat je dat ook vlug beu geraakt. Ik zou het werken wel missen na een tijdje denk ik.”

Heb je een droom?

“Ik zou graag zelf iets opstarten in de horecasector. Het is nu wel heel tof zo samen met mijn ouders, maar het zou toch helemaal anders zijn. Sowieso denk ik dat als je iets wil opstarten, je met twee moet zijn. Alleen is het veel moeilijker.”

Hoe was je winter tot nu?

“Ik heb al twee weken vakantie genomen. Wel niet op reis geweest, maar veel uitstappen gemaakt. Een paar keer ben ik met vriendinnen naar de winterbar in Ieper geweest. Een zeer leuk concept trouwens, voor alle leeftijden. Jammer dat het al gedaan is. Nu verlangen naar de zomerbar.”

Wie is de volgende Pottebreker?

“Valerie Verhaeghe.” (DBI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.